П'ятниця, 19 квітня 2024, 13:55
Повна версія сайту
;

Проблеми реформування поштового зв’язку на Чернігіщині надалі буде вирішувати спільна робоча група

08:09 03.04.2018    Коментарі  
 

2 квітня в обласній раді відбувся круглий стіл на тему: «Обговорення пропозицій щодо реформування підприємств поштового зв'язку філії Чернігівська дирекція ПАТ «Укрпошта» на території Чернігівської області».

Провели захід заступник голови голови обласної ради Арсен Дідур та в. о. першого заступника керівника обласної державної адміністрації Юлія Свириденко.

Тема запровадження на теренах Сіверщини пілотного проекту з реформування поштового зв'язку настільки стурбувала жителів краю, що перед нинішнім засіданням відбулося вже кілька серйозних її обговорень. І не лише в обласній раді (14 березня поточного року тут відбувся круглий стіл з обговорення вже згаданого реформування за участю керівництва виконавчої і представницкої влади області та директора Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олени Дорошенко), але й на рівні Верховної Ради України, де в парламентському Комітеті з питань інформатизації та зв'язку нещодавно, 22 березня, відбулося засідання щодо питання скорочень відділень поштового зв'язку в Чернігівській області.

Позицію жителів Придесення, які протестують проти проведення експерименту під назвою «Сільське відділення», в парламенті активно відстоювали заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч та народний депутат України Олександр Кодола, який взяв участь і в сьогоднішньому круглому столі.

Нагадаємо, що Комітет Верховної ради прийняв рішення звернутися до Кабінету Міністрів України опрацювати це питання. А наступне засідання у Чернігові щодо закриття поштових відділень вирішили провести саме 2 квітня, в Чернігівській обласній раді, за участю керівництва ПАТ «Укрпошта».

Отож сьогодні до міста на Десні разом із народним депутатом Олександром Кодолою прибув також і в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський, якому у супроводі електронної презентації, довелося відстоювати несприйнятий мешканцями та місцевою владою вже згаданий пілотний проект.

Проте попередня інформація про те, що подібне реформування призведе до значного скорочення поштових працівників, в результаті якого сотні населених пунктів, де налічується менше двох тисяч мешканців, залишаться без уже традиційного поштового та іншого побутово-соціального обслуговування, які поки що надають сільські відділення зв'язку, не сприяла підтримці учасниками чергового круглого столу будь-яких завірянь доповідача.

Отож майже всі із учасників сьогоднішнього заходу, й особливо народний депутат Олександр Кодола, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, в. о. першого заступника керівника обласної державної адміністрації Юлія Свириденко, депутати обласної ради – Дмитро Блауш, Надія Міклухо-Маклай, Дмитро Іванов, Сергій Чубовський, керівники районних рад та держадміністрацій, очільники ОТГ та громадських організацій виступили проти поспішного прийняття рішення з порушеного питання, а заодно внесли коректні та конкретні пропозиції щодо подальшої долі вищезгаданого реформування, яке, за їх висновком, повинно принести сільським жителям не соціальний збиток, а реальну користь.

Як результат, учасники круглого столу дійшли спільного висновку: створити робочу групу з вивчення та вирішення порушеної проблеми за участю органів місцевого самоврядування та місцевої виконавчої влади, а також представників ПАТ «Укрпошта» і громадських організацій.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає