Четвер, 28 березня 2024, 14:54
Повна версія сайту
;

1 квітня громадяни здали до поліції майже три сотні набоїв

08:13 03.04.2018    Коментарі  
 

В рамках місячника добровільної здачі зброї жителі Чернігівщини демонструють високий рівень правосвідомості і здорового глузду – позбавляються від небезпечних знахідок у вигляді боєприпасів.

В день сміху до Корюківського відділення поліції звернувся чоловік і цілком серйозно повідомив про бажання здати кількадесят набоїв до вогнепальної зброї та запропонував приїхати на місцеве підприємство. За сказаною адресою прибула слідчо-оперативна група.

Громадянин розповів, що під підготовки залізничного вагону до завантаження звернув увагу на поліетиленовий пакет, що валявся тут же. Всередині були три десятки набоїв калібру 5,45мм до автоматичної зброї. Робітник одразу викликав поліцію.

В Ніжині того ж дня до поліції зателефонував рибалка і повідомив, що виловив у Острі пакунок з боєприпасами. Слідчо-оперативна група, яка прибула прямо на берег річки, нарахувала майже 240 набоїв калібру 9мм до пістолета Макарова. Набої направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. 

Поліція нагадує громадянам, що з 1 по 30 квітня в області, як і в державі, триває місячник добровільної здачі зброї, в рамках якої кожен може здати зброю, вибухівку та боєприпаси та уникнути відповідальності за їх незаконне зберігання. Правоохоронці закликають також здати (або перереєструвати на себе) зброю померлих родичів, позбавитися від несправних чи непотрібних рушниць.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає