Четвер, 18 квітня 2024, 21:06
Повна версія сайту
;

Як чернігівські нардепи голосували за скасування е-декларування для активістів

12:37 04.04.2018    Коментарі 1  
 

Депутати Верховної Ради з кількох спроб так і не змогли включити до порядку денного законопроекти про відтермінування та скасування декларування для громадських активістів та іноземців, членів наглядових рад.

Попри вмовляння голови парламенту Андрія Парубія, який всіляко закликав нардепів голосувати, апелюючи до публічної позиції окремих народних обранців та позиції міжнародних партнерів, жодного разу під час голосування так і не вистачало голосів.

Всього підтримало пропозицію про скасування 156 народних депутатів.

ПіК проаналізував як голосували народні обранці з Чернігівщини.

«За» проголосували лише Олександр Кодола (Народний фронт), Анна Романова (Самопоміч) та Валерій Дубіль (Батьківщина). «Проти» голосували чернігівські радикали Василь Амельченко та Олег Купрієнко.

Утрималися від голосування члени фракції БПП Валерій Давиденко та Олег Дмитренко. Не голосував представник групи «Воля народу» Максим Микитась.

Сергій Березенко та Анатолій Євлахов, представники БПП, були відсутні під час голосування.

Як відомо, 22 березня 2018 року Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, які скасовують або переносять термін подання електронних декларацій про майно і доходи представниками громадських організацій, що займаються антикорупційною діяльністю.

Народні депутати не проголосували за жоден з трьох відповідних законопроектів (№6271, №8120 і №8120-1) для їх включення до порядку денного та розгляду.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Иван 2018-05-10 07:16:36

Кто был тварью, тот им и остался.