Вівторок, 16 квітня 2024, 16:02
Повна версія сайту
;

В Чернігові поліція затримала іноземця, який обкрадав продавчинь

15:11 04.04.2018    Коментарі  
 

У рамках проведення операції «Мігрант» чернігівська поліція затримала безробітного іноземця, який обкрадав магазини, користуючись необачністю продавчинь.

До Чернігівського відділу поліції надійшло чотири звернення від продавчинь з різних магазинів. Жінки розповіли правоохоронцям, що саме в той час були дуже заклопотані роботою, тож випустили з виду, що їх речі за хвилину можуть опинитися в кишенях крадія, що вдало зіграв роль клієнта.

Невідомий зазвичай хапав те, що було в полі зору, здобувши в такий спосіб кілька мобільних телефонів та понад тисячу гривень з кас. Як встановили поліцейські, до крадіжок причетний 34-річний іноземець, що вже мав проблеми із законом. Чолов’яга жив і обкрадав магазини в одному районі, він у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення. 

Нагадаємо, що профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант» тривають з кінця лютого. Співробітники Управління Державної міграційної служби України та Головного управління Нацполіції в Чернігівській області виявляють іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають в Україні.

Особлива увага приділяється притягненню зловмисників-іноземців до кримінальної відповідальності або видворення їх за межі України, виявлення порушників правил перебування в нашій державі, нелегальних мігрантів та інших осіб, які не мають підстав для подальшого перебування в Україні.

Поліцейські звертаються до жителів Чернігівщини з проханням дзвонити на лінію «102» та надавати інформацію про підозрілих осіб або іноземців, які перебувають в Україні незаконно або з порушеннями чинного законодавства.

Інформація за даним фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (крадіжка), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає