П'ятниця, 26 квітня 2024, 20:23
Повна версія сайту
;

Укрпошта планує цього року скоротити 1100 листонош на Чернігівщині

15:43 04.04.2018    Коментарі  
 

Чернігівська дирекція "Укрпошти" в 2018 році планує скоротити близько 1100 працівників та змінити формат роботи 443 відділень поштового зв’язку.

Таку відповідь отримав народний депутат Олександр Кодола від керівництва ПАТ «Укрпошта» на своє депутатське звернення щодо доцільності впровадження на території Чернігівської області проекту із скорочення поштових відділень зв’язку в населених пунктах з чисельністю жителів менше двох тисяч чоловік. 

Це більше ніж третина усіх штатних працівників Чернігівської філії Укрпошти. Відповідно до листа в.о. генерального директора Укрпошти Смілянського І. Ю., станом на 1 січня 2018 року функціонувало 535 відділень поштового зв’язку, з яких 527 стаціонарних та 8 пересувних ВПЗ, чисельність штатних працівників 2938 чоловік.

Запланований проект передбачає зміну формату роботи 443 стаціонарних відділень (саме так Укрпошта називає їх закриття) і скорочення 1100 працівників. Їх планують замінити 130 пересувними відділеннями із штатом 390 працівників. 

На переконання керівництва Укрпошти, ці зміни спрямовані на покращення якості послуг Укрпошти, розширення їх спектру, супроводжуватиметься комп’ютеризацією усіх ВПЗ регіону, залученням до роботи більш кваліфікованого персоналу та підняттям заробітної плати.

"Водночас таке «покращення» роботи Укрпошти не задовольняє ні місцеві громади, ні мене, як народного депутата. 02 квітня під час круглого столу представники Чернігівщини дали чітко зрозуміти, що зміни, запропоновані Укрпоштою, не враховують ні соціально-економічної ситуації в області, ні майбутній адміністративно-територіальний устрій, ні інформаційно-безпековий фактор у прикордонній з країною агресором області.

Зміни у роботі Укрпошти потрібні, але керівництву цього підприємства, не треба забувати, що його власником є держава, і тому його проекти повинні бути спрямовані не лише на проведення оптимізації і рентабельності, але в першу чергу відповідати інтересам мешканців сіл", - пише Кодола.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає