Четвер, 25 квітня 2024, 03:50
Повна версія сайту
;

На суді по справі білоруса, якого підозрюють у шпигунстві, посварилися адвокат з перекладачем

09:28 10.04.2018    Коментарі  
 

Відводу складу суду домагалися адвокати обвинувачуваного у шпигунстві громадянина Білорусі Юрія Політіки. Чергове засідання у його справі в Чернігівському районному суді пройшло в суперечках.  Зауваження одне одному робили не лише адвокати й судді, а й зайнятий у процесі перекладач з білоруської мови. 

На початку засідання захисники підсудного подали заяву про відвід суддів через, на думку адвокатів,їхню упередженість. Претензії були зокрема до того, що обвинувачений сидить у скляному боксі; що йому не вчасно повідомили про його права та обов’язки.

Але найбільше суперечок було стосовно перекладача збілоруської мови. Його участі в процесі добилися адвокати. Але тепер вони висловлювали претензії до якості перекладу, а перекладач Олена Брей натомість робила зауваження захисникам під час їх виступів, просила говорити чіткіше й повільніше. Це й викликало суперечку.

Владислав Кухта – суддя Чернігівського районного суду: «Замість того, щоб оголошувати заяву про відвід, Ви весь час звертаєте увагу на перекладача».

«Я звертаю увагу не на перекладача – я звертаю увагу на те, що суд не робить зауваження перекладачу».

І так майже дві години взаємних зауважень адвокатів та перекладача…

Олександр Вольвак – адвокат обвинуваченого Юрія Політики: «Зробіть зауваження перекладачу. Хто керує процесом?!»

Судді ж зі свого боку робили зауваження то перекладачці, то захисникам.

А до розгляду обставин справи не дійшли, тому що минуло дві години й для обвинуваченого, як пояснили захисники, настав час вечеряти.

Нагадаємо, Юрій Політіка був затриманий співробітниками Служби безпеки України за підозрою в шпигунствіпоблизу пункту пропуску Нові Яриловичі Ріпкинського району в червні минулого року і зараз перебуває під вартою.Сам Юрій Політіка свою вину заперечує.

Наступне судове засідання в цій справі призначене на 13 квітня.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає