П'ятниця, 26 квітня 2024, 03:22
Повна версія сайту
;

Чернігівці почали обирати сімейного лікаря: які складнощі у впровадженні медичної реформи є зараз?

10:41 10.04.2018    Коментарі  
 

Чернігівці почали обирати для себе  сімейних лікарів. З першого квітня можна заключати декларації з фахівцями. У закладах, де є комп’ютери. Там, куди прогрес ще не дійшов, пацієнтів записують у зошити.

З першого квітня розпочалася кампанія з вибору сімейного лікаря. Тим, хто вже визначився з яким фахівцем підписувати декларацію, можна сміливо йти до лікарні. А от, що робити тим, хто ще перебуває у пошуку? Сьогодні ми спробуємо підписати декларацію із сімейним лікарем і покажемо вам чи дійсно це легко та доступно.

У реєстратурі медзакладу, який ви обрали, спершу треба записатись до лікаря на прийом.

Якщо ж ви не визначились із лікарем, то медики радять спершу на сайті медзакладу переглянути всіх фахівців. Обрати можна будь-кого, незалежно від того, який район обслуговував лікар до реформи. А потім вже йти підписувати декларацію. Ми з лікарем визначились тож йдемо до нього на прийом. До свого лікаря на прийом приходимо з паспортом та ідентифікаційним кодом. Це всі документи, які вам знадобляться для підписання декларації.

З 1 квітня, каже завідуюча відділення сімейної медицини Лілія Запека, пацієнти активно почали заключати декларації. Втім програма мала певні недоліки. Тож порахувати точну кількість тих, хто вже підписав декларацію, не можуть. У Чернігівській міській лікарні №1 кожен сімейний лікар має комп’ютер та особистий кабінет.

У майбутньому планується, що на особистій сторінці кожного пацієнта буде інформація про нього та історія хвороби. Поки, що система з амбулаторними картками залишається.

Самому пацієнту заповнити декларацію не можна, адже там має бути особистий електронний підпис лікаря. Після внесення даних до вашої електронної сторінки пацієнта, лікар друкує декларацію у двох екземплярах. Ваш підпис і декларація про співпрацю готова.

Якщо у першій міській лікарні декларацію можливо заповнити без проблем. То у 2-й Чернігівській лікарні поки не заключили декларації з жодним пацієнтом.

Завідуюча терапевтичним відділенням Наталія Шиліна каже, проблема з комп’ютерами. Поки вони є не у всіх лікарів. Система не підключена. Та пацієнти приходять.  А тому їх поки записують у зошит.

Проблема із комп’ютерами буде вирішена, каже завідуюча відділенням, до 15 квітня. В управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації пояснюють, ситуація з комп’ютерами їм відома.

Поки, що в управлінні охорони здоров’я радять не поспішати підписувати декларації.

На сьогодні за даними управління охорони здоров*я найбільшу кількість декларацій підписали у Бахмачі. Загалом, по Чернігівській області вже підписано більше 2 тисяч декларацій.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає