П'ятниця, 29 березня 2024, 09:27
Повна версія сайту
;

Дороги області поремонтують на 1,2 мільярда гривень

14:26 10.04.2018    Коментарі  
 

Дороги цієї весни особливо діряві. І схожі більше на атракціони: залитися живим сам і врятуй машину. Водії навіть жартома пропонують складати карти ям. Про найбільші з них переказують одне одному, особливо водії рейсових автобусів. У суботу, 31 березня, дорогою на Мену біля повороту до села Дягова аж дві маршрутки пробили колеса.

— Яма там серйозна. І сам попадав у неї. Та якось пронесло, — говорить Олександр Мартиненко з Борзни, водій маршрутки «Борзна-Чернігів». Їздить через Сосницю, Мену. — А от тижнів зо два тому колесо пробив у Борзнянському районі. Виїжджаю з калюжі, а колесо порожне. Кинувся — сантиметрова пробоїна. Залатали, це 350 гривень. Побачимо, як ходитиме.

Як вскочиш у ямку, аж колотить всього. їздимо повільно, бо машину треба у хорошому стані тримати. Я до Мени хвилин на 15 запізнююсь. Люди нервуються, а що робити?

Після вихідних виходиш на роботу, а ямок все більше.

З хорошого — на утримання і ремонт доріг в області цього року було виділено близько 1,2 мільярда гривень. Зокрема, 484 мільйони гривень — на ремонт і утримання автомобільних доріг державного значення.

426 — на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг місцевого вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах Чернігівщини.

Додатково на розвиток дорожньої інфраструктури Чернігівщина планує отримати близько 300 мільйонів гривень за рахунок перевиконання митних надходжень (так званий митний експеримент).

Ямковий ремонт на дорогах міжнародного значення обіцяють до першого травня, на національних та регіональних — до першого червня.


Автор: Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №14 (1665), 5 квітня 2018 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає