Середа, 08 травня 2024, 18:56
Повна версія сайту
;

За добу на Чернігівщині сталося 20 пожеж

10:13 11.04.2018    Коментарі  
 

Незважаючи на застереження рятувальників громадяни нехтують правилами пожежної безпеки, спалюючи листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Лише за минулу добу на Чернігівщині зафіксовано 20 пожеж на загальній площі понад 41 га. Вогнеборці ліквідували пожежі в екологічних системах, які виникли на відкритих територіях Прилуцького, Козелецького, Городнянського, Чернігівського, Бобровицького, Борзнянського, Корюківського, Сновського, Ріпкинського, Н.-Сіверського, Ніжинського, Сосницького районів та м. Чернігів. Крім того, пожежно-рятувальні підрозділи області 2 рази залучались для ліквідації пожеж у житловому секторі громадян, які виникли саме через спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках.

Так, 10 квітня об 11:19 до Служби порятунку "101" у Талалаївському районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в одному з приватних господарств села Поповичка, що за 23 км від райцентру. На місце події оперативно прибуло відділення 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники пожежу об 11:50 локалізували та о 13:30 остаточно ліквідували. Вогнем знищено покрівлю та перекриття будівлі на площі 28 кв.м.

Того ж дня рятувальники 17-го Державного пожежно-рятувального підрозділу м. Носівка о 18:33 локалізували, а о 19:35 ліквідували пожежу господарчої будівлі по вул. Чернишевського, що у райцентрі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі, пошкоджено стіни будівлі.

Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на значні території,  житлові та господарчі будівлі.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертається до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає