П'ятниця, 26 квітня 2024, 09:25
Повна версія сайту
;

У Чернігові відкрито персональну виставку народного художника Володимира Слєпченка

08:30 13.04.2018    Коментарі  
 

12 квітня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук відвідав Музей сучасного мистецтва «Пласт-Арт», де привітав з відкриттям виставки «Увійди у мій світ» народного художника України Володимира Слєпченка.

Виставка живопису присвячена 70-річному ювілею та 50-літтю творчої діяльності Володимира Слєпченка. В експозиції представлено більше 80 робіт живописних творів митця. Наук.

Пріоритетним жанром у творчості художника вже півстоліття є портрет. В основі представленої у Чернігові виставки проект «Обрані часом», який почався з портрету Тараса Шевченка та написаний в творчій манері «артлайн» і переріс у серію портретів славетних українців. Серед інших зображення Миколи Гоголя та Григорія Сковороди.

За словами митця, його завжди приваблювала історія України, тому були створені такі картини, як «Відродження», «Скіфія», «Трипілля і трипільці», «Рожаниця», «Відгомін прадавніх часів України», інше.

– Моя творчість наповнена образами видатних особистостей минулих часів нашої країни і світу, образами героїв, що творять сучасну історію України. У моєму творчому доробку є місце для жінки, коханої і матері. Свій живописний світ я обрамляю своїм баченням завдяки власній манері «артлайн». Це мистецтво лінії, що у філософському значенні передбачає рух та швидкоплинність життя, – сказав Володимир Слєпченко під час відкриття виставки, яка експонуватиметься у Чернігові до 24 червня цього року.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко та Наталія Романова, директор музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт», художник-монументаліст, член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов, мистецтвознавці, учасники АТО, волонтери та громадськість.

Довідково. Володимир Слєпченко – член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України, академік Української академії Наук.

Живописець, графік. Працює в різноманітних художніх стилях і жанрах: монументальне мистецтво (мозаїка), акварель і графіка, пейзаж, натюрморт, психологічний портрет, сюжетна філософська картина з елементами символізму і сюрреалізму. Написав 19 фресок в кафедральному соборі св. Йосафата в м. Торонто, Канада. Працює в стилі академічного реалізму і сюрреалізму, винайшов свою персональну техніку художньої творчості.

Персональні виставки експонувалися в багатьох країнах, картини прикрашають музеї Франції, Італії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Ізраїлю, Канади, США, Росії і багатьох інших краін світу.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає