Четвер, 28 березня 2024, 21:38
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині раптово помер тримісячний малюк

09:49 16.04.2018    Коментарі  
 

Малюсінька свіжа могила закрита жалобними вінками. Замість хреста, 3-місячного хлопчика Нікіту так і не встигли похрестити, м’яка іграшка.

З мамою покійної дитини йдемо до лікарні. Малюк помер тут буквально за кілька годин.

- Я звинувачую у всьому лікаря, тому що я привезла дитину живу, здорову, вона дихала поки не поставили крапильнецю, - каже мати.

Її синові стало погано після ранкового годування. Спочатку дитина кричала, потім синіла. «Швидка» до села їхала майже годину. Щось укололи. До районної лікарні малюка привезли на межі.

«Дитина вже була темно-синього кольору. У неї були поодинокі дихання та поодинокі серцеві скорочення», – каже заступник головного лікаря Ніжинської районної лікарні Володимир Полторацький.

Яна досвідчена мама. У неї це третій хлопчик. Він народився цілком здоровим. Коли у жінки через запалення легень зникло молоко, вона перевела дитину на суміші. Воду, яким розбавляла коров’яче молоко, Яна купувала у магазині. Але за три дні до смерті малюка, через брак купованої води, Яна використовувала воду з колодязя.

Лікарі підозрюють, що саме криничною водою могла отруїтися дитина. А набряк головного мозку, так звучить причина смерті, могла спричинити нестача кисню.

Як усього за три дні організм дитини накопичив смертельну дозу нітратів, у мами в голові ніяк не вкладається.

«Ми ж поки не знаємо, який там рівень нітрат, бо це ще не досліджено. Але, на жаль, підтверджує практика і наука, що вплив нітратів за декілька годин може привести до таких незворотних станів», – головний лікар Ніжинської районної лікарні Юрій Солодько.

Яна з родиною живуть у селі під Ніжином. Тут усі п’ють воду з колодязя. Та й мама, зізнається, що старші хлопці на цій воді від дня народження.

У селі про родину, яка втратила дитину, нічого поганого не почуєш. Прості, скромні, роботящі і своїх дітей забезпечували всім необхідним.

Яна скаржиться, що її малюк помер через неповну медичну допомогу.

«На нашому рівні робилося все необхідне, щоб повернути дитину до життя», – каже головний лікар.

Після смерті дитини експерти вилучили продукти, якими годували немовля.

«Ймовірно у колодязь потрапили грунтові води зі слідами мінеральних добрив. Слідчо-оперативна група Ніжинського відділу поліції вилучила з помешкання батьків дитини зразки молока та води, яку споживало немовля. Також вилучено і направлено на дослідження речі, з якими контактувала дитина», – коментує представник прес-служби поліції Чернігівської області Олександр Сидоренко.

Чернігівщина головний сільський регіон і кринична вода часто єдина для вжитку. Лікарі застерігають, дітям до року давати воду з колодязя неможна. За 40 років медпрактики у їхньому районі померло 5 дітей саме через воду. Кип’ятіння не вбиває нітратів.

А що все ж таки стало причиною смерті 3-місячного немовляти, судмедекспертиз мають сказати вже за 2 тижні.

Відео ТСН



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає