П'ятниця, 29 березня 2024, 00:33
Повна версія сайту
;

Хоспіс у Ріпках розформовують

11:09 16.04.2018    Коментарі  
 

Уже цього місяця паліативне відділення (в народі — хоспіс, де доживають невиліковно хворі люди) у Ріпкинській центральній районній лікарні розформують. Відділення увійде до складу інших, зокрема терапевтичного.

Раніше хоспіс розміщувався у Любечі. А з 23 січня працівників переведено до Ріпок. Та й тут утримувати ціле відділення виявилось недоцільним. У цьому переконаний головний лікар, 60-річний Петро Моспанко.

— 3 15 місць, на які було розраховане відділення у Любечі, зайнятих було від двох до чотирьох, — говорить Петро Петрович. — Це не в нашій традиції — лишати хворих батьків, родичів у лікарні. До нас навіть з Нових Яриловичів, за 30 кілометрів, приїздили, ліки брали, щоб вдома хворому укол зробити.

І для такої кількості людей ми не маємо змоги створювати умови цілодобового нагляду. У Любечі також не було лікаря, доступу до наркотичних знеболювальних препаратів. Тому і було вирішено перевести відділення з Любеча у Ріпки. Але й тут пацієнтів не стало більше. Після того, як депутати Ріпкинської райради наприкінці березня дали згоду, паліативне увійде до складу інших, зокрема і терапевтичного. Це, в тому числі, обумовлено нинішніми тенденціями оптимізації.


Автор: Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №15 (1666), 12 квітня 2018 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає