Четвер, 18 квітня 2024, 12:53
Повна версія сайту
;

Упродовж останніх трьох діб рятувальники ліквідували 72 пожежі

13:54 16.04.2018    Коментарі  
 

Упродовж останніх трьох діб підрозділи У ДСНС України у Чернігівській області 105 разів залучались до гасіння пожеж. Вогнеборці ліквідували 72 загоряння на відкритих територіях, 21 пожежу в житловому секторі громадян та 1 на території фермерського господарства. Причинами виникнення пожеж послужила необережність громадян у поводженні з вогнем під час спалювання залишків сухої рослинності.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

13 квітня о 15:30 до Служби порятунку "101" у Ріпкинському районі надійшло повідомлення про пожежу будівлі свинарника на території ТОВ «Дружба», що у селі Вишневе. На місце події оперативно прибуло три відділення пожежно-рятувальних підрозділів з райцентру Ріпки та м. Чернігів. Вогнеборці о 16:15 пожежу локалізували, а о 17:10 остаточно ліквідували. Вогнем знищено 90 м.кв. конструктивних елементів даху, пошкоджено 360 м.кв. будівлі. Врятовано 157 голів свиней. До гасіння залучалось 12 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки.

Слід зазначити, що з початку квітня рятувальники ліквідували 149 пожеж на відкритих територіях у природних екологічних системах. Загальна площа пройдена вогнем склала понад 272 га. Крім того, внаслідок спалювання сміття та сухої рослинності виникло 28 у житловому секторі громадян, 1 людина загинула.

У зв’язку з цим, вогнеборці ДСНС України звертаються до громадян з проханням бути обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг. Наголошуємо: самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає