П'ятниця, 29 березня 2024, 10:33
Повна версія сайту
;

У Березовому гаю пройшов фестиваль “Привіт, сусід!”. Фоторепортаж

12:43 17.04.2018    Коментарі  
 

«Привіт, сусід!» – саме такі вигуки можна було почути зранку 14 квітня у Березовому гаю. Міський парк, добрі люди і молоді дерева – що може бути краще?

У нас діє негласне правило трьох «Д»: діяти, допомагати і ділитись. Ми не чекаємо, поки «хтось» «щось» зробить за нас. Ми одягаємо рукавички і кличемо друзів. Діємо! Ми не кажемо «це мене не стосується», адже мешкаємо в одному місті, де всі сусіди. Допомагаємо! Ми обов’язково беремо з собою те, чим охоче поділимося з сусідами. Будь-то посмішка, гарячий чай, або гарний настрій. Ми навчаємось добросусідству.

З парку до дендропарку! Клен фламінго, клен червоний, катальпа північна, церцис канадський, верба матсудана, верба пурпурнолиста, бук плакучий, магнолія, платан  – ось приблизний перелік дерев, що були висаджені сусідами підчас толоки. Усі види засухостійкі і невибагливі, будуть рости на радість.

По закінченні на всіх чекав сусідський шведський стіл, виставка світлин та  обговорення майбутньої долі парку. На спеціальних стендах бажаючі відмічали місця що подобаються, або не подобаються; потребують змін та щодо яких є ідеї. Діти малювали свій парк мрії та залишали побажання. Гості з міста Києва, представники ГО «Парк Наталка», поділилися своєю надихаючою історією перетворення занедбаного парку на березі Дніпра на сучасний квітучий сад.

Захід організовано ГО «Еко Місто» за фінанусвання PDCS "Partners for Democratic Change Slovakia", адміністрування ГО "ЦГТ "Ахалар" та підтримки КП "Зеленбуд" Чернігівської міської ради. Дякуємо нашим меценатам та партнерам "Епіцентр", Агро-центр "Світ рослин", Рекламне агенство "PRINT", Агенство нерухомості "Квартирный вопрос", ТМ "Підрахуй", ГО "Чернігівська обласна організація Українського товариства охорони природи".


Автор: ГО "Еко Місто"
Коментарів ще немає