П'ятниця, 26 квітня 2024, 07:53
Повна версія сайту
;

Під балконом чернігівської багатоповерхівки оселилась безпритульна

09:31 18.04.2018    Коментарі  
 

Прогнати не можна залишити. Під балконом чернігівської багатоповерхівки на вулиці Захисників України оселилась безпритульна жінка. Там же влаштувала нічліг, вбиральню і завела трьох бродячих псів. Мешканці будинку скаржаться – власну домівку почали обходити стороною.

У таких умовах, під балконом багатоповерхівки ця жінка живе протягом двох останніх років. Місцеві знають про нову сусідку небагато – звуть Тетяна, їй 38 років. Ймовірно, має проблеми зі здоров’ям — спершу хотіли їй допомогти, а потім зрозуміли, що допомоги потребують і самі. Безпритульна приручила трьох собак, які почали кидатися на людей, а під балконом створила смітник.

Коли зрозуміли, що самостійно не впораються, люди звернулися до поліції. Правоохоронці неодноразово приїжджали до їхнього двору, але оскільки порушень правопорядку не було — безрезультатно покидали його.

У поліції також додають, приймальник-розподільник для осіб, затриманих за бродяжництво, у Чернігові не працює. Його закрили як установу, що порушує права людини і обмежує свободу пересування.

Забрати безхатька до себе готові в Чернігівському центрі соціальної адаптації бездомних та безпритульних. Для цього вона має пройти добровільне обстеження й лікування в медзакладі. Однак на питання, чи готова до цього Тетяна, відповідь категорична.

Поки наша знімальна група спілкувалась з Тетяною, місце, де вона оселилась, жителі будинку прибрали. Сама жінка пішла, проте, кажуть, її неодноразово бачили в подібних місцях по сусідству. У Чернігівському центрі соціальної адаптації бездомних та безпритульних пообіцяли взяти ситуацію на контроль і спробувати її вирішити.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає