Середа, 24 квітня 2024, 16:50
Повна версія сайту
;

До ліквідація ямковості на дорогах Чернігівщини залучено струменеві машини

15:51 18.04.2018    Коментарі  
 

З початку квітня з настанням сприятливих погодних умов на автомобільних шляхах загальнодержавного значення Чернігівщини активно ведуться роботи з ліквідації аварійної ямковості. Тепла погода дозволила дорожникам працювати з гарячою асфальтобетонною сумішшю. Відтак темпи ліквідації ямковості зросли. З середини квітня вже працюють струменеві машини, зокрема на автомобільній дорозі міжнародного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. Нагадаємо, відповідно до доручення керівництва Укравтодору, ремонтні роботи з ліквідації ямковості на автошляхах міжнародного значення мають завершитися до 01.05.2018, національних та регіональних – до 01.06.2018. 

Пневмо-струменевий метод ремонту дорожнього одягу поєднує виконання декількох операцій однією машиною з одним робочим органом – пневмо-гідравлічною гарматою. Відтак досягається висока продуктивність праці і зростає час служби відремонтованого дорожнього одягу. Ямковий ремонт струменевим методом асфальтобетонного покриття автомобільної дороги виконується при глибині ям, вибоїн, тріщин, просадок, тощо до 50 мм. Пневмо-гідравлічна гармата щільно заповнює весь об'єм ями, лунки, тріщини, просадки в асфальтобетонному покритті.

Ямковий ремонт струменевим методом із застосуванням бітумних емульсій має такі переваги:

-       спрощений технологічний процес щодо приготування та змішування емульсій із щебенем;

-       спрощений технологічний процес очистки вибоїн, тріщин та їх заповнення під стисненим повітрям;

-       ущільнення щебеню змішаного з емульсією без ущільнюючих засобів (машин);

-       можливість поновлення руху транзитних транспортних засобів після виконання ремонту;

-     відсутність будь-яких відходів при виконанні ямкового ремонту.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Обережно об’їжджати ділянки, на яких тривають ремонтні роботи та які позначені попереджувальними, заборонними та наказовими дорожніми знаками.


Автор: Прес-служба САД у Чернігівській області
Коментарів ще немає