Субота, 20 квітня 2024, 11:52
Повна версія сайту
;

Підозрюваного в нападі на ломбард у Чернігові залишили під вартою

08:15 19.04.2018    Коментарі  
 

У Деснянському районному суді Чернігова продовжують розгляд справи Андрія Талаша, якому інкримінують розбійний напад на ломбард і замах на життя поліцейських. До судової зали обвинувачений вкотре не з’явився. За словами його захисника Миколи Росомахи, у Талаша знову погіршився стан здоров’я. До суду надійшли документи, які це підтверджують.

«Згідно медичного висновку, виданого на Талаша, в тому, що він на даний час перебуває на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділенні Чернігівської міської лікарні №2, приймати участь у судовому засіданні, призначеному на 18.04.18, за станом здоров’я не може», — зазначив Микола Кузюра, суддя Деснянського районного суду м. Чернігова.

Це відео із камери спостереження. В лютому минулого року вона зафіксувала, як у приміщення ломбарду заходить чоловік з автоматом. Стріляє у віконце, травмуючи оцінювача товару. Робить ще кілька пострілів у двері, вони не піддаються. Нападник тікає ні з чим. За три дні стрілка затримує поліція.

Під час затримання чоловік чинив опір спецпризначенцям, кинув у їхній бік гранату і поранив трьох поліцейських. У квартирі, де переховувався підозрюваний, знайшли зброю.

Сьогодні в суді з підозрюваним спілкувалися по відеозв’язку. Адвокат виступив проти того, щоб його підзахисного знімали, бо зараз він перебуває на лікарняному ліжку. На його думку, це не етично. Захисника підтримали прокурор Ганна Деркач і суд присяжних. По суті справи так і не розглядали, приймали рішення щодо міри запобіжного заходу – 20 квітня стікав термін тримання під вартою підозрюваного. Прокурор, як і раніше, наполягала на його продовжені. Посилаючись на те, що злочини, в яких обвинувачують Талаша, є особливо тяжкими.

«Я вважаю, що на даний час є всі підстави на продовження терміну тримання під вартою Талаша. І прошу суд вирішити це питання – продовжити строк тримання під вартою ще на 60 діб», — наголосила Ганна Деркач, прокурор відділу прокуратури області.

І сам обвинувачений, і його захисник просили домашнього арешту. Суд присяжних йде до нарадчої кімнати. За деякий час оголошують рішення. Під вартою Андрій Талаш пробуде ще 60 діб – до 17 червня. Наступне судове засідання має відбутися 14 червня. Попереду допит свідків та самого обвинуваченого.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає