Четвер, 18 квітня 2024, 23:14
Повна версія сайту
;

У Чернігові стали частіше красти їжу в магазинах

15:45 19.04.2018    Коментарі  
 

Протягом доби чернігівська поліція встановила особи трьох зловмисників різного віку й статі, які крали алкоголь, їжу та шампуні в магазинах міста. Одні для себе, інші – на продаж з рук.

Раніше засуджена 25-річна дівчина була двічі помічена в супермаркетах, звідки спромоглася винести 13 плиток шоколаду на загальну суму близько 460 гривень. Викрадене вона продавала з рук на одному з ринків міста по 20 гривень. Потім жінка вирішила спробувати вдачу в супермаркеті побутової хімії, звідки вкрала дві пляшки шампуню на 185 гривень. Шампунь теж продала невідомим, а виручені кошти витратила на власні потреби.

Такі ж самі уподобання має і 29-річний чоловік, який в одному з магазинів вкрав чотири пляшки шампуню вартістю понад 300 гривень, в іншому — чотири плитки імпортного шоколаду.

Ще один 35-річний спритник виніс із супермаркету ледь не увесь продуктовий кошик: смажена буженина, картопля фрі, коньяк, курячі котлети, французький соус та буханець хлібу. Його вечеря затягнула на понад 300 гривень.

Співробітники Чернігівського відділу поліції встановили особи всіх громадян, причетних до магазинних крадіжок. Викрадений товар частково повернуто в магазин. Тепер нечисті на руку чернігівці відповідатимуть перед законом відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція закликає громадян не купувати продукти, техніку та інші речі з рук, адже вони можуть виявитися краденими. За придбання такого товару також передбачена кримінальна відповідальність. Отже, якщо до вас прямісінько на вулиці підходить підозріла особа та пропонує щось швидко купити за малі гроші, то краще повідомити про неї правоохоронні органи. Не виключено, що дану особу розшукує поліція.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає