Субота, 20 квітня 2024, 12:35
Повна версія сайту
;

На АТБ і «Сільпо» в Чернігові чекають найвищі в місті податки?

15:48 19.04.2018    Коментарі  
 

Встановити максимальний дозволений законом розмір оренди землі в 12 відсотків замість нинішніх 4-х і вивчити можливості накладення адміністративних штрафів на супермаркети АТБ та «Сільпо». Саме таке доручення дав своїм підлеглим міський голова Чернігова Владислав Атрошенко на сьогоднішньому засіданні виконкому. 

Спровокувало таку реакцію міського голови прохання супермаркету АТБ що на розі проспекту Миру і вулиці Гончої, про встановлення 24-годинного графіку роботи. Цей супермаркет і без такого рішення працює цілодобово, на нього є скарги про продаж алкогольних напоїв після 10-ї години вечора, що в Чернігові заборонено. Є навіть відео, яке підтверджує це. 

Олії у вогонь додало й те, що адміністрація супермаркетів АТБ та «Сільпо» ігнорує звернення до них місцевої влади, стосовно виокремлення і маркування на полицях магазинів товарів місцевих чернігівськогих виробників. Як вказав на засіданні заступник міського голови Сергій Фесенко, на Меморандум про співпрацю, який підписали всі інші торгівельні мережі, керівники цих супермаркетів жодним чином не відреагували.

Відповідь на це була лаконічною і простою: питання з розгляду виконкому зняти, розробити проект рішення щодо встановлення максимально допустимого земельного податку в 12 відсотків від вартості землі замість нинішніх 4-х і знайти можливості щодо накладення адміністративних штрафів як за торгівлю алкоголем після 10-ї години вечора, так і щодо роботи закладу за неузгодженим графіком.

Що від цього чернігівцям? Якщо ініціативу міського голови підтримають на сесії депутати міської ради – найбільші українські супермаркети або ж підуть таки на співпрацю, або ж стануть суттєво дорожчими через додаткові витрати на податки. Але, очевидно, справа ця буде дуже не простою…

http://www.gorod.cn.ua

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає