Четвер, 25 квітня 2024, 10:49
Повна версія сайту
;

Чи продають алкоголь неповнолітнім у чернігівських магазинах?

08:28 20.04.2018    Коментарі  
 

Поліція Чернігова разом із журналістами Суспільного провели рейд. Перевіряли,  наскільки легко підліткам роздобути алкоголь або цигарки та чи сприяють цьому дорослі.

Для експерименту ми знайшли дівчину-підлітка, яка буде купувати алкоголь та цигарки. Спершу перевіряємо мафи на зупинках. Цигарки продали в першому ж.

Повертаємося знову з поліцією. Цигарки повернули, поки продавчині оголосили попередження. Схожа ситуація і в інших мафах на зупинках. Наша учасниця експерименту з легкістю купує чергову пачку цигарок.

Далі йдемо перевіряти невеличкі магазини, так звані «наливайки». Тут купити слабоалкогольний напій дівчині не вдалося. На відміну від сусіднього супермаркету.

За цей рік поліція  провела більше 80 таких рейдів. Результати перевірок  показують, що 98% торгових закладів алкоголь та цигарки підліткам продають.

«Під час даних рейдів було складено 47 адмінпротоколів  за продаж спиртного. Всіх підприємців притягнули до адміністративної відповідальності. А також деяких позбавили ліцензії на продаж алкогольних  напоїв», — коментує Ольга Панкратова, начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в області.

Магазини, в яких під час рейду продали заборонені для підлітків товари, будуть перевіряти повторно. Поки з власниками та продавцями правоохоронці провели профілактичну бесіду.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає