П'ятниця, 26 квітня 2024, 05:39
Повна версія сайту
;

Поліція Чернігова затримала іноземця, який намагався вкрасти електроніку з магазину техніки

08:34 20.04.2018    Коментарі  
 

Іноземець проник до приміщення інтернет-магазину запчастин, щоб викрасти 10 тисяч гривень готівкою, а на додачу ще й комп’ютерної техніки на 100 тисяч гривень.

Про лихі наміри чоловіка поліцію близько четвертої ночі через службу «102» повідомили небайдужі громадяни, які стали свідками цієї події.

За вказаною адресою виїхала поліція, яка заскочила 43-річного іноземця на гарячому. Слідчо-оперативна група встановила, що в приміщення чоловік проник, підібравши ключі.

На рахунку громадянина чимало аналогічних злочинів, тим не менше, в України він мешкає законно, на відміну він інших іноземців, які мають проблеми із законом.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. 

Наразі іноземець затриманий та в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Поліція проводить подальше розслідування та встановлює ймовірних спільників.

Нагадаємо, що профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант» тривають до кінця квітня. Особлива увага приділяється притягненню зловмисників-іноземців до кримінальної відповідальності, видворення їх за межі України, виявлення порушників правил перебування в країні, нелегальних мігрантів та інших осіб, які не мають підстав для подальшого перебування в Україні.

Так, у березні оперативники карного розшуку Головного управління Нацполіції в Чернігівській області спільно з Державною міграційною службою забезпечили видворення громадянина однієї з країн Кавказу, який незаконно перебував в Україні.

Поліцейські звертаються до жителів Чернігівщини з проханням дзвонити на лінію «102» та надавати інформацію про підозрілих осіб або іноземців, які перебувають в Україні незаконно або з порушеннями чинного законодавства.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає