Четвер, 25 квітня 2024, 11:32
Повна версія сайту
;

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконної порубки дерев у Сновському районі

08:56 20.04.2018    Коментарі  
 

Злочини проти довкілля посідають окреме місце в оперативних зведення поліції. Їх розслідування знаходиться на контролі керівництва поліції, адже будь-які фатальні зміни в навколишньому середовищі призводять до неминучих негативних наслідків та екологічних катастроф.

Незаконна вирубка дерев є однією із складових переліку злочинів проти довкілля. Саме незаконною порубкою вільхи, осики та берези займався 30-річний раніше судимий житель одного з сіл Сновського району.

До поліції надійшла інформація, що на території села невідома особа здійснює незаконну порубку дерев. На виклик негайно виїхали правоохоронці. На місці події вони затримали 30-річного раніше судимого неробу, який для особистих потреб спиляв бензопилою 14 дерев вільхи, 7 осик та 12 берез.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) - карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає