П'ятниця, 19 квітня 2024, 05:27
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині поліція затримала телефонного терориста, котрий "замінував" дамби у кількох областях

09:37 23.04.2018    Коментарі  
 

Після того, як зловмисник повідомив службу «102» про нібито запланований підрив дамб у кількох областях, поліція Ніжина оперативно затримала «мінера». 

На службу «102» ГУНП в Чернігівській області надійшов анонімний дзвінок про запланований теракт на стратегічних об’єктах у кількох областях України.

Чоловічий голос з явними ознаками сп’яніння повідомив про «можливий підрив дамб від Чернігівської до Харківської областей».

На уточнюючі запитання оператора чоловік не відповідав, плутався у інформації, яку надавав, говорив нелогічні речі, а також відмовився надати персональні дані.

І хоча співробітники лінії «102» мають значний досвід спілкування з подібними особами, правоохоронці поставилися до повідомлення з усією серйозністю та негайно зорієнтували на пошуки громадянина відповідні сили й засоби.

Про подію одразу повідомили оперативного чергового Управління СБУ в Чернігівській області та інші служби. Протягом лічених хвилин за допомогою спеціальних технічних засобів фахівці вирахували місцезнаходження телефонного терориста.

У заданий квадрат виїхала група реагування патрульної поліції Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області та затримала невідомого, який виявився безробітним жителем Ніжина. Той перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Чоловік дав пояснення поліції. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху) – карається позбавленням волі від двох до шести років.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає