Субота, 20 квітня 2024, 11:21
Повна версія сайту
;

ЖКГ оголосило тендер на реконструкцію Алеї Героїв на 53 мільйона гривень

09:00 24.04.2018    Коментарі  
 

Повна реконструкція Алеї Героїв у Чернігові коштуватиме міському бюджету 74 мільйона гривень.

Так, 4 дні назад Управління ЖКГ Чернігівської міської ради оголосило тендер на проведення робіт по реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі (Алея Героїв).

Очікувана вартість робіт складає 53 мільйона гривень. Окрім того, як повідомлялося раніше, 21 мільйон гривень витрачено на реконструкцію фонтанів на Алеї.

Цікаво, що у бюджеті на 2018 рік закладено 15 мільйонів гривень на реконструкцію Алеї Героїв. Тоді повідомлялося, що загальна вартість реконструкції Алеї героїв становитиме близько 30 мільйонів гривень.  У 2017 році на проведення робіт планували витратити лише 5 мільйонів гривень. 

Як відомо, чиновники планують «втілювати в життя» проект реконструкції Алеї, який представляла архітекторка Тетяна Мазур. Її проект передбачає створення «вишиванкової» алеї з фонтанами, розарієм та родоводом міста.

У той же час, на минулому тижні, молоді архітектори Чернігова представили альтернативний проект реконструкції Алеї Героїв. Проект пропонує геометричні форми замість п’яти круглих майданчиків, як у затвердженому проекті. Автори  проекту розділили простір на три зони: активного, сімейного відпочинку та зону для читання або роботи. Розширили вхід,  розвернули Зелену сцену до площі, щоб відкрити більше простору для гостей. Багаторівневі лави та інсталяція «Я люблю Чернігів» із черевиками замість «Я» — коли в них стаєш, сам утворюєш цю літеру. Мобільна ресторанна зона відпочинку та своєрідні «нірки» у парапетах. Подовжені безпечні пандуси та велопарковки…


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає