П'ятниця, 29 березня 2024, 00:15
Повна версія сайту
;

У Чернігові попрощалися з воїном Андрієм Лебедєвим

08:22 26.04.2018    Коментарі  
 

Взимку 15-го року 34-річний кулеметник  Андрій Лебедєв брав участь у боях під Вуглегірськом. На одному з блок-постів він тримав оборону у складі 13-го батальйону. 28-29 січня, відбиваючи танкову атаку російських окупантів та сепаратистів, потрапив у полон разом з чотирма товаришами.

Дмитро Мартиненко був разом з Андрієм у полоні. Він каже, що того дня бачив Андрія, але ще сподівався, що він живий.

«Я знав, що його або вбили, або тяжко поранили. Коли мене забирали з ями, я бачив його тіло на снігу, й було багато крові», — згадує товариш Андрія Лебедєва Дмитро Мартиненко.

Вже тепер побратими припускають, що Андрій під час допиту взяв на себе всю відповідальність за дії підрозділу, розлютив ворогів, тому його катували й застрелили. Кажуть —  він зберіг їм життя, пожертвувавши собою.

Через кілька місяців після загибелі вдалося забрати тіло бійця, але як невідомого. Так він спочатку й був похований.

Андрій Лебедєв — етнічний росіянин, народився в Ярославлі і у дитинстві переїхав з батьками до Чернігова. Чернігівці, які прийшли попрощатися з воїном до собору Святої Катерини, називають його прикладом справжнього українця.

«У Чернігові у Андрія залишилися мати й бабуся. Волонтери склали список загиблих і померлих бійців 13-го батальйону. У цьому списку 44 воїни. Андрій Лебедєв – сорок п’ятий», — каже Дмитро Мартиненко.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає