Середа, 24 квітня 2024, 00:54
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: купівля тролейбусів, фінансування сфери ЖКГ та земля

15:20 26.04.2018    Коментарі  
 

На сьогодні, 26 травня, було заплановане проведення чергової сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося майже 20 питань порядку денного.

Серед них, традиційно, питання щодо фінансування сфери житлово-комунального господарства та земельні питання.

Окрім того, розглядатиметься питання щодо купівлі нових 12 тролейбусів комунальним підприємством «Чернігівське тролейбусне управління» за кошти «ПриватБанку». Загальна сума договору – 51 мільйон гривень.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

15:00 Сесія офіційно закінчилася.

14:30 Всі депутатські запити були прийняті. Перейшли до розгляду різного.

14:20 Розглядаються депутатські запити.

14:05 Депутати розглядають додаткові питання порядку денного. Зокрема, звернення щодо запобіганню знищення екстреної медичної допомоги та звернення щодо запобігання реалізації та розповсюдження наркотичних засобів через мережу Інтернет.

11:30 Розглядається бюджетне питання. Рішення прийняте.

Депутати перейшли до розгляду земельних питань.

11:05 Депутати розглядають питання Про надання дозволу комунальному підприємству «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради на укладання договору фінансового лізингу для придбання тролейбусів. 

Атрошенко зазначив, що в однієї з політичних сил було питання, чи повинно пропити конкурс для обрання банківської установи. В свою чергу, юридичний відділ пояснив, що згідно із законодавством не потрібно.

Депутат Віктор Бистров зазначив, що на комісіях депутатам не надали проект договору із банком. Депутати отримали лише пояснювальну записку і жодних офіційних документів щодо відсоткової ставки.

Директорка банку розказала присутнім, що відсоткова ставка фіксована, строк – 3 роки, можливе дострокове погашення, комісії не буде. Якщо поставник тролейбусів прив’яжеться до валюти, то і банк муситиме прив’язати договір до валюти.

Купцов Валерій, директор Чернігівського автозаводу, зазначив, що Чернігову завжди продавав тролейбуси по собівартості.

«Хотіли б ми, чи не хотіли б, близько 60% комплектуючих – імпорт. Тому, будемо прив’язуватися до долару»,- каже Купцов.

Валерій Купцов зазначив, що Чернігівський автозавод постачав тролейбуси до Слов’янська та Сум. Середня ціна для цих міст на тролейбуси становить 172 тисячі доларів за тролейбус. Для Чернігова ціна становитиме 170 тисяч доларів. Тим більше, за словами Купцова, співпраця з мерією по виготовленню 12 тролейбусів дасть роботу працівникам заводу. Строк виготовлення – 4 місяці.

Депутат Віктор Бистров зазначив, що документи до цього питання підготовлені неякісно, адже у проекті рішення строк кредиту – 5 років, а директорка банку сказала що три роки.

Депутат Віктор Іванченко зазначив, що хотілося б побачити перелік лізингових компаній і їх умови, перед тим як приймати це рішення. Атрошенко зазначив, що не існує на сьогодні в Україні ринкових умов, які в гривнях дешевше ніж 16% річних. 

29 депутатів підтримали рішення.

Після прийняття рішення Владислав Атрошенко звернувся до директорки банку, зазначивши, що якщо відсоток страховки не буде значно зменшений, він не підпише договір.

11:00 Низку питань порядку денного, що стосуються роботи виконавчих органів влади, було погоджено.

10:45 Без обговорень було прийнято рішення Про надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова об’єктів житлового фонду та соціальної інфраструктури. 

Питання Про погодження Інвестиційної програми по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» на 2018 рік також було прийняте без обговорень.


10:40 Розглядається питання Про внесення змін та доповнень до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки. 

Після нетривалого обговорення рішення було прийняте.

10:30 Депутати перейшли до розгляду порядку денного. Перше питання - про внесення змін до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки. Це питання стосується внесення змін до договору, аби посилити відповідальність всіх сторін.

Рішення прийняте вцілому.

10:10 Перед присутніми виступають батьки учнів школи №10. Вони нарікають на затягування часу та на те, що думка батьків не враховується.

9:45 Перед депутатами виступає Олег Скварський, представник соцпартії. Він зазначає, що люди написали заяви на видачу матеріальної допомоги розміром у тисячу гривень. Але депутат міськради Сергій Воробйов не дав виступити бажаючим.

Після словесної перепалки Атрошенко зазначив, що «ми плавно підходимо до того, аби перед сесією громадські організації, активісти і т.п. реєструвалися на виступ у різному».

Тим, хто прийшов за тисячею гривень, Атрошенко сказав що всім відомо чим саме викликана ця ситуація із матеріальною допомогою.

Виступаючі зазначили. Що їх вимоги спростити систему отримання матеріальної допомоги, звільнення керівника і заступника відділу звернення громадян, зміни до бюджету, збільшити фінансування матеріальної допомоги.

Під стінами міськради Дмитро Зінін розказував пенсіонерам, що вийшли на мітинг, що ті мають право на тисячу гривень.

Атрошенко дав розпорядження про створення комісії, до якої увійдуть представники кожної фракції, представники міської ради, 5-7 представників громадськості. Комісія має обговорити питання виділення матеріальної допомоги, але так, що б це не нашкодило місту.


9:40 Одна з комісій пропонує зняти питання Про надання дозволу комунальному підприємству «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради на укладання договору фінансового лізингу для придбання тролейбусів. «За» проголосувало 11 депутатів, тому питання лиши в порядку денному.

Кілька комісій запропонували внести до порядку денного звернення щодо запобіганню знищення екстреної медичної допомоги. Питання включене.

Ще одне звернення щодо запобігання реалізації та розповсюдження наркотичних засобів через мережу Інтернет запропонували внести до порядку денного. «За» проголосувало 33 депутати, питання включається до порядку денного.

З проголосованими змінами порядок денний був затверджений.

9:30 Письмово зареєструвалося 34 депутати і міський голова. Сесія розпочинає свою роботу.

9:25 Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вже на місці, депутати збираються у сесійній залі.

9:20 Як пише видання Город, засідання депутатів ще не почалось, а під будівлею міської ради вже проходить мітинг Соціалістичної партії: песіонерів вкотре запевняють, що вони повинні просити в міської ради по 1000 гривень і отримають їх. "І не дай Бог вони не виплатять їх. Тоді ми підемо до судів" - обіцяють партійці пенсіонерам.

Доки триває мітинг проїзд біля міської ради перекритий. За словами поліцейських - попередньо на 1-2 години, але діятимуть по ситуації і не пропускатимуть автівки доки триватиме мітинг.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото прес-служби міськради
Коментарів ще немає