Середа, 24 квітня 2024, 09:11
Повна версія сайту
;

Депутати дали «зелене світло» на купівлю нових 12 тролейбусів

11:44 26.04.2018    Коментарі  
 

Комунальному підприємству «Чернігівське тролейбусне управління» надали дозвіл на укладання договору фінансового лізингу з «ПриватБанком» на закупівлю 12 нових тролейбусів.

Відповідне рішення сьогодні, 26 квітня,підтримав 31 депутат Чернігівської міської ради.

Перед присутніми на сесії виступала директорка банку. Вона зазначила, що відсоткова ставка фіксована, строк – 3 роки, можливе дострокове погашення, комісії не буде. Якщо поставник тролейбусів прив’яжеться до валюти, то і банк муситиме прив’язати договір до валюти.

В свою чергу, депутат від «Нашого краю» Віктор Бистров висловив застереження, що депутатам на роздали проект договору лізингу, а у пояснювальній записці зазначається, що с трок кредиту – 5 років.

Також, на засіданні був присутній Купцов Валерій, директор Чернігівського автозаводу, котрий зазначив, що Чернігову завжди продавав тролейбуси по собівартості. «Хотіли б ми, чи не хотіли б, близько 60% комплектуючих – імпорт. Тому, будемо прив’язуватися до долару»,- каже Купцов.

За його словами, Чернігівський автозавод постачав тролейбуси до Слов’янська та Сум. Середня ціна для цих міст на тролейбуси становить 172 тисячі доларів за тролейбус. Для Чернігова ціна становитиме 170 тисяч доларів. Тим більше, за словами Купцова, співпраця з мерією по виготовленню 12 тролейбусів дасть роботу працівникам заводу. Строк виготовлення – 4 місяці.

Депутат Віктор Іванченко зазначив, що хотілося б побачити перелік лізингових компаній і їх умови, перед тим як приймати це рішення. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що не існує на сьогодні в Україні ринкових умов, які в гривнях дешевше ніж 16% річних.

Після тривалого обговорення рішення було прийняте. Атрошенко звернувся до директорки банку, зазначивши, що якщо відсоток страховки не буде значно зменшений, він не підпише договір.

Як повідомлялося у пояснювальній записці, загальна сума договору – 51 мільйон гривень, аванс – 10,2 мільйона гривень, сума фінансування – 40,8 мільйонів гривень.

Строк лізингу – 5 років, а відсоткова ставка - 16 % річних у гривні. Гасити лізингові платежі та відсотки ЧТУ планує щомісячно рівними частинами.

Гарантом договору виступатиме Чернігівська міська рада. Згідно з проектом рішення, при формуванні бюджету міста на 2019-2023 роки мають бути передбачені кошти для забезпечення виконання зобов’язань комунальним підприємством.

Нагадаємо, що у той же час, ЧТУ готується до отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку на купівлю 40 нових тролейбусів на суму 6 мільйонів євро під 3-4% річних на 20 років.

Депутати міської ради погодили питання щодо позики КП на закупівлю 40 тролейбусів, але по сьогоднішній день жодних документів так оформлено і не було.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає