Четвер, 25 квітня 2024, 09:40
Повна версія сайту
;

Двох неповнолітніх грабіжників засуджено до 7 років ув’язнення

09:18 27.04.2018    Коментарі  
 

Вироком Прилуцького міськрайонного суду двох неповнолітніх визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (розбій), а одного з них додатково за ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Встановлено, що у серпні 2017 року один з обвинувачених, вже засуджений за крадіжку, поєднану із проникненням у житло, зі сплином лише місяця після проголошення вироку суду, знаходячись поряд з магазином «Квартал» у м. Прилуки, з метою відкритого викрадення чужого майна, застосував до місцевого жителя насильство, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, а саме наніс удари по кінцівкам та голові. Після вчиненого грабіжник відкрито викрав з кишені мобільний телефон.

У листопаді 2017 року той же неповнолітній за попередньою змовою з іншим підлітком, побачивши як житель м. Прилуки зняв з банкомату значну суму коштів, з метою їх заволодіння вчинили напад на нього, завдавши ряд ударів руками та ногами в область тулубу та ніг, застосувавши ніж.

Прокурором у судовому засіданні доведено причетність підлітків до інкримінованих злочинів у повному обсязі.

Заслухавши позицію сторони обвинувачення та врахувавши тяжкість злочинів, їх умисел, негативні характеристики, суд, із застосуванням ст. ст. 70, 71 КК України, призначив одному із злочинців покарання за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 КК України та ч. 2 ст. 187 КК України у вигляді позбавлення волі строком 7 років 1 місяць, іншому – за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України – 7 років позбавлення волі.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає