Четвер, 25 квітня 2024, 23:42
Повна версія сайту
;

Спецпризначенці КОРД поповнили лави поліції Чернігівської і Вінницької областей

11:22 30.04.2018    Коментарі  
 

27 квітня випускники Центру підготовки підрозділів поліції особливого призначення отримали сертифікати про закінчення навчання. Вже завтра ці поліцейські нестимуть службу у своїх підрозділах. Крім того, Посольство США в Україні передало спецпризначенцям та підрозділам патрульної поліції автомобільну техніку.

У заході взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Нацполіції України Сергій Князєв, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

За словами глави МВС Арсена Авакова, сьогодні Україна отримує допомогу від закордонних партнерів, зокрема – Сполучених Штатів Америки, які брали участь у створенні підрозділу КОРД. Крім того, сьогодні українські правоохоронці отримали від Посольства США автомобільну техніку для патрульної поліції і спецпризначенців КОРД. У зв’язку з цим глава МВС висловив вдячність міжнародним партнерам за їх підтримку.

«Ми маємо значну підтримку з боку наших партнерів. Техніка – це важливо. Ще більш важлива ваша підготовка. Дякую керівництву підрозділу КОРД за високий рівень підготовки, який проявляється на безпеці кожного громадянина нашої країни», – зазначив глава МВС, додавши що із 44 новими автомобілями спецпідрозділ КОРД та патрульна поліція стануть ще більш мобільними.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович зазначила, що посольство з 2015 року співпрацює з МВС і Нацполіцією над створенням та розвитком підрозділу КОРД.

«Це знаменує ще один етап у нашій співпраці: це знаменна віха тому, що ми створюємо ще в двох областях такі підрозділи – у Вінниці і Чернігові. Це наближає нас до заповітної нашої мрії – створення, охоплення цими підрозділами і їхніми базами усієї території України», – зазначила іноземний дипломат.

Марі Йованович наголосила, що 44 автомобілі, що їх передає Посольство США українській поліції, допоможуть українським поліцейським більш ефективно реагувати на події.

За словами Голови Нацполіції Сергія Князєва, сьогоднішні випускники посядуть гідне місце в елітному і вкрай важливому для України спецпідрозділі. Водночас глава відомства повідомив про намір щодо створення мобільного підрозділу на базі Департаменту патрульної поліції.

«Ми розглянемо і звернемось до міністра з проханням про створення надзвичайно бойового і надзвичайно мобільного підрозділу в рамках Департаменту патрульної поліції», – зазначив глава Нацполіції.

Він також висловив вдячність представникам Посольства Сполучених Штатів Америки за передану техніку.

Спецпризначенці продемонстрували присутнім порядок дій патрульних поліцейських і штурмової групи КОРД при затриманні озброєних зловмисників на автомобілях.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає