Четвер, 28 березня 2024, 22:37
Повна версія сайту
;

Чому вартість реконструкції Алеї Героїв у Чернігові виросла майже вдвічі — до 53 мільйонів?

11:38 30.04.2018    Коментарі  
 

Реконструкція  чернігівської Алеї Героїв  коштуватиме міському бюджету 53 мільйони гривень.  Таку тендерну пропозицію опублікувало міське управління ЖКГ на сайті закупівель Prozorro. У грудні минулого року під час презентації на громадських слуханнях проектант Тетяна Мазур називала вартість реконструкції — 29 мільйонів. Чому кошторис ремонту виріс майже вдвічі, та як зміниться парк?

Алею Героїв збираються реконструювати за 53 мільйони гривень. Таку очікувану ціну заявило управління ЖКГ Чернігівської міськради у тендері, опублікованому на сайті Prozorro 24-го квітня. Проект реконструкції парку на проспекті Миру від вул. Преображенської до вул.Шевченка затвердила містобудівна рада в травні минулого року. За ним чотири прямокутні фонтани замінять на три — круглої  форми. Вздовж парку з’являться п’ять круглих майданчиків. За задумом проектанта, вони символізують намисто. Їх мають прикрасити орнаменти, що імітують вишиванку. Проект викликав жваві обговорення серед містян. Тому у грудні 2017 року його винесли на громадські слухання.

Більшість присутніх тоді проголосували проти реалізації представленого проекту і вимагали  оголосити відкритий архітектурний конкурс. Однак за процедурою їх голосів не вистачило для прийняття такого рішення. Тому проект  вирішили доопрацювати. Відтоді ціна реконструкції виросла на 24 мільйони, тобто майже вдвічі.

За 53 мільйони, каже Євгеній Дейнеко, на Алеї Героїв замінять бруківку, відремонтують гранітні парапети, поставлять нові лави, смітники та освітлення. Газони облаштують автополивом, висадять  клумби, дерева та живу огорожу.

Встановлення круглих фонтанів до кошторису проекту не входить. Їх замовляли окремо, за 21 мільйон. Таким чином, загальна сума ремонту може сягнути 74-х мільйонів. Відкриті торги пройдуть 7 квітня, в їх ході вартість ремонту Алеї може дещо зменшитись. Початок робіт управління ЖКГ планує на 10 травня.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає