Четвер, 25 квітня 2024, 08:03
Повна версія сайту
;

Активісти збирали підписи за новий проект реконструкції Алеї Героїв

08:58 02.05.2018    Коментарі  
 

Вчора, 1 травня, відбулася мирна вулична акція на Алеї Героїв у Чернігові. Активісти демонстрували ескізи проекту реконструкції і пояснювали своє незадоволення ігноруванням робочої групи.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці «Вад ідей» у Фейсбуці.

«Проведено опитування, в якому взяло участь близько 100 містян. Жоден перехожий не залишився байдужим! Отримали чимало ідей і побажань. Результати опрацюємо і оприлюднемо в найближчий час.

До відділу звернень громадян буде направлено 50 підписаних листів на ім'я міського голови Владислава Атрошенка. У міського голови достатньо інструментів, щоб вплинути на перебіг реконструкції центральної алеї міста»,- йдеться у дописі.

Нагадаємо, що в цьому році планується реконструкція Алеї Героїв. З моменту оприлюднення проекту бюджет зріс з 17 до 53 мільйонів гривень. Три фонтани за 21 мільйон гривень майже готові.

Цікаво, що у бюджеті на 2018 рік закладено 15 мільйонів гривень на реконструкцію Алеї Героїв. Тоді повідомлялося, що загальна вартість реконструкції Алеї героїв становитиме близько 30 мільйонів гривень.  У 2017 році на проведення робіт планували витратити лише 5 мільйонів гривень. 

Як відомо, чиновники планують «втілювати в життя» проект реконструкції Алеї, який представляла архітекторка Тетяна Мазур. Її проект передбачає створення «вишиванкової» алеї з фонтанами, розарієм та родоводом міста.

У той же час, нещодавно, молоді архітектори Чернігова представили альтернативний проект реконструкції Алеї Героїв. Проект пропонує геометричні форми замість п’яти круглих майданчиків, як у затвердженому проекті. Автори  проекту розділили простір на три зони: активного, сімейного відпочинку та зону для читання або роботи. Розширили вхід,  розвернули Зелену сцену до площі, щоб відкрити більше простору для гостей. Багаторівневі лави та інсталяція «Я люблю Чернігів» із черевиками замість «Я» — коли в них стаєш, сам утворюєш цю літеру. Мобільна ресторанна зона відпочинку та своєрідні «нірки» у парапетах. Подовжені безпечні пандуси та велопарковки…


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає