Четвер, 25 квітня 2024, 16:33
Повна версія сайту
;

У Новгороді робитимуть гемодіаліз

14:03 04.05.2018    Коментарі  
 

У Новгород-Сіверській районній лікарні незабаром може з’явитися філія відділення нефрології та гемодіалізу обласної лікарні. Тоді сімом хворим з хронічною нирковою недостатністю не доведеться декілька разів на тиждень їздити до Чернігова на очищення крові.

«Вже була перша ластівка - обговорення питання про створення у нашій лікарні цієї філії гемодіалізного центру, - розповідає заступник головного лікаря з медичної частини Новгород-Сіверської районної лікарні Наталія Коленченко. - Та поки що жодної проектної документації не робилося. Зараз наша лікарня веде переписку з центром гемодіалізу «Фрезеніус». Вже знайшли підходяще, на наш погляд, приміщення, але самі представники центру ще його не бачили. За їхніми вимогами, приміщення має розташовуватися на першому поверсі і мати окремий вхід. Палата, в якій і будуть ліжка для гемодіалізу, також має бути досить великою. У нашій лікарні є, так би мовити, «апен-диксне» крило з окремим входом і двома приміщеннями. Саме їх ми й розглядаємо як варіант. До нас уже приїздив головний лікар обласної лікарні Андрій Жиденко, йому сподобалося. А що скажуть представники «Фрезеніусу»

- ще не знаємо. Якщо воно їм підійде, то ремонт приміщення вони робитимуть самі і обладнання своє будуть завозити. А з персоналом - зовсім інша ситуація. Хоч це буде філія відділення обласної лікарні, але працюватимуть наші лікарі та медсестри. І якщо медсестер у нас достатньо, то з лікарями є певні труднощі. Та ми переконані, що цю проблему можна вирішити».
Наталія Коленченко каже, що облаштування гемодіалізної зали в Новгород-Сіверській районній лікарні дійсно необхідне. Адже в місті і районі вже семеро хворих, котрі потребують діалізу.


Автор: Марія Пучинець, "Чернігівщина" №18 (679) від 3 травня 2018, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає