П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:38
Повна версія сайту
;

Заборгованість за енергоносії стримує підготовку підприємств області до опалювального сезону

10:01 07.05.2018    Коментарі  
 

Стан розрахунків за спожиті енергоносії бюджетних установ Линовицької та Остерської об’єднаних територіальних громад розглянули учасники наради, яку 4 травня провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

В обговоренні взяли участь представники Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА, Управління освіти і науки ОДА, Линовицької та Остерської ОТГ, підприємств-інвесторів.

Заборгованість за теплову енергію бюджетних установ області перед підприємствами-інвесторами, які використовують альтернативні види палива, на сьогодні становить майже 7 мільйонів гривень. Зокрема, в зазначених територіальних громадах - понад 3 мільйони гривень.

– Така ситуація не дає можливості підприємствам повноцінно розпочати підготовку до опалювального сезону, в першу чергу, забезпечити запаси палива. Тому необхідно терміново вирішити це питання, аби підприємства-постачальники тепла мали необхідні кошти для ремонтних робіт та закупівлі енергоресурсів. Готуватися до зими вже потрібно зараз, бо час плине швидко, – зауважив Сергій Сергієнко.

За результатами проведеної наради Линовицькій та Остерській об’єднаним територіальним громадам доручено скласти та погодити з підприємствами-інвесторами графіки погашення заборгованості по кожній бюджетній установі.


Автор: За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації
Коментарів ще немає