Субота, 27 квітня 2024, 00:17
Повна версія сайту
;

У « Чернігівобленерго» обговорювали затвердження RAB – тарифу

07:32 08.05.2018    Коментарі  
 

Вчора в «Чернігівобленерго» пройшло громадське обговорення по затвердженню RAB-тарифу. Пройшло з другої спроби. Із суботи, 5 травня, його перенесли на цей понеділок. Всіх підприємців, які прийшли на обговорення, у приміщення «Обленерго» відразу не впустили. Саме їх запровадження тарифу торкнеться в першу чергу.

Не впускають на громадське обговорення одразу частину підприємців і представників преси. Говоримо з учасниками через паркан.

За 5 хвилин до початку обговорення  всіх впускають. Голова правління «Чернігівобленерго»  Володимир Ткач каже, вийшло непорозуміння. Громадське обговорення – обов’язкова умова для затвердження тарифу.

RAB-тариф в електроенергетиці України має запрацювати з 1 липня. Що це за тариф, просимо пояснити голову правління «Обленерго» Володимира Ткача

RAB-ом називають базу активів. Простою мовою – це стовпи, трансформатори, дроти, за допомогою яких «Обленерго» розподіляє електроенергію.

На скільки конкретно зросте тариф, залежить від того, у скільки оцінили активи  енергетиків.

Які із запропонованих поправок після громадського обговорення потраплять до національного регулятора у сфері енергетики, підприємці кажуть, не знають – протокол обговорення не складався. Завершилось воно суперечками і галасом.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає