Четвер, 25 квітня 2024, 22:16
Повна версія сайту
;

Голову та депутата Менської міськради засуджено до 5 років ув’язнення за хабарство

12:10 08.05.2018    Коментарі  
 

Прокуратурою Чернігівської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом одержання за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У судовому засіданні прокурор надав беззаперечні докази, що міський голова одного із районних центрів області з метою власного незаконного збагачення шляхом протиправного використання свого службового становища узгодив зі своїм знайомим депутатом районної ради злочинний умисел щодо одержання неправомірної вигоди для себе за сприяння в отриманні фізичною особою у користування земельної ділянки на території населеного пункту. Депутат погодився на пропозицію прийняти участь у реалізації його злочинних дій, чим підтвердив свою згоду на роль пособника.

У подальшому, фізична особа була повідомлена про умову передачі земельної ділянки у користування, надання неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів США.

Після одержання коштів злочинні дії міського голови та депутата районної ради були викриті працівниками правоохоронних органів.

Вироком Менського районного суду від 05.05.2018 обвинувачених визнано винуватими у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі кожному із конфіскацією всього належного їм майна.

Робота на вказаному напрямі триває.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає