Четвер, 02 травня 2024, 02:41
Повна версія сайту
;

Чернігівський обласний онкологічний диспансер – з лінійним прискорювачем

16:11 11.05.2018    Коментарі  
 

11 травня у Чернігові відбулася непересічна подія, на яку чекало дуже багато людей – відкриття корпусу сучасного радіотерапевтичного обладнання – лінійного прискорювача КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер».

Менше ніж рік тому на цьому місці було урочистого закладено капсулу, яка символізувала початок будівництва корпусу. Реалізація даного проекту за такий рекордно короткий термін стала можливим завдяки спільним зусиллям обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, народних депутатів України, районних державних адміністрацій та об'єднаних територіальних громад, меценатів, закордонній допомозі. Вартість проекту – 103,1 мільйона гривень. На зібрані кошти придбано лінійний прискорювач «Електа Інфініті», а до придбання комплектуючих складових – дозиметричного обладнання та комп'ютерного томографа долучилися всі небайдужі представники громади, під час розпочатого в листопаді 2017 року благодійного марафону «Промінь надії».

Участь у сьогоднішньому заході взяли заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народні депутати України Анатолій Євлахов, Олег Ляшко, Олег Купрієнко, депутати обласної ради, представники районів.

Головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер» Валерій Зуб подякував керівникам області і міста, народним депутатам та їх колегам з обласної ради за підтримку та надану допомогу у реалізації зазначеного проекту.

Адже Чернігівщина входить в десятку областей з найвищим рівнем онкозахворювань і тому радіологічна апаратура, яка використовується для терапії майже 60% пацієнтів, як основний метод, або доповнення до хірургічних та інших методів, дуже потрібна.

Введення в дію лінійного прискорювача дасть можливість не лише підняти на вищий рівень якість надання медичної допомоги онкохворим шляхом поставки вищих доз опромінення на область пухлини разом із зменшенням опромінення оточуючих здорових тканин, але і сприятиме скороченню терміну перебування хворих у стаціонарі та тривалості курсу реабілітації в амбулаторних умовах. Нове обладнання сприятиме зменшенню ускладнень та зниженню рівня інфекційних ускладнень після курсу променевої терапії.


Автор: Радник заступника голови обласної ради Наталія Купрієнко
Коментарів ще немає