Четвер, 28 березня 2024, 22:51
Повна версія сайту
;

У Чернігові нетверезий водій спочатку «загубив» своє авто, а потім пропонував патрульним хабара

07:33 15.05.2018    Коментарі  
 

14 травня близько опівдня на лінію «102» зателефонував громадянин та повідомив, що зник його автомобіль Toyota Avensis. До заявника негайно виїхав екіпаж патрульної поліції.

Прибувши на місце та поспілкувавшись із власником авто, патрульні уточнили дані зниклої машини та передали їх в орієнтування, за яким інші екіпажі патрульної поліції вже розшукували транспортний засіб.

Правоохоронці, які були із заявником, намагалися з’ясувати обставини можливого викрадення автомобіля. Виявилося, чоловік приїхав до Чернігова з іншої області у справах і, за його словами, залишив авто на парковці біля аптеки. Але в той же час не міг пригадати деталей, можливо, через те, що був нетверезий (він мав зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння).

За деякий час патрульні знайшли зниклий автомобіль. Він стояв на парковці, але приблизно за 300 метрів від того місця, де перебував заявник. Чоловік оглянув авто, перевірив, чи всі речі на місці, після чого написав поліцейським розписку, що транспортний засіб йому повернули. 

Та о третій дня на одній із вулиць патрульні помітили той самий автомобіль, який вони кілька годин тому розшукували. За кермом був власник. Пам’ятаючи, в якому стані він перебував, поліцейські вирішили з ним поспілкуватися і дали водію сигнал зупинитися.

Чоловік без вагань погодився пройти медичний огляд у лікарні. Стан алкогольного сп’яніння водія підтвердився, в його організмі зафіксували 1,2 проміле алкоголю.

Повернувшись разом із поліцейськими до свого авто для оформлення адмінматеріалів, водій вирішив спробувати уникнути відповідальності і запропонував патрульним гроші. Громадянина одразу попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, проте це його не зупинило – чоловік вперто продовжував пропонувати хабара. Після кількох повторних попереджень патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу.

В результаті патрульні склали на водія адміністративний протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортним засобом особою, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Далі чоловік уже спілкувався зі слідчим.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає