Неділя, 05 травня 2024, 10:55
Повна версія сайту
;

«Місто майбутнього»: міськрада даватиме гроші за ідеї розвитку міста

13:15 15.05.2018    Коментарі  
 

Відтепер активні мешканці Чернігова зможуть отримати гроші за подані ідеї, пропозиції та зауваження щодо розвитку міста.

Проект Програми з підтримки громадських ініціатив «Місто майбутнього» виноситься на розгляд членів виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Згідно з додатком, прийматимуться ідеї щодо залучення коштів до бюджету, концептуальні пропозиції щодо напрямків розвитку міста  та зауважень щодо діяльності всіх органів місцевої влади.

Хто отримуватиме мотиваційне заохочення вирішуватиме виконавчий комітет на підставі рішення конкурсної комісії, яка відбирає ідеї  і пропозиції з числа поданих до  міської ради і мають в подальшому реалізуватись, та зауваження наданих до профільних структур міської ради, на ім’я міського голови.

Конкурсна комісія складатиметься на 50% з представників профільних структур міськради і на 50% з представників громадськості.

Як зазначається у додатку, розмір мотиваційного заохочення може бути наступним:

-  за подану концептуальну пропозицію у розрізі усього міста – від двох мінімальних заробітних плат, якщо один автор та до шести заробітних плат в цілому, якщо три і більше авторів.

- за подані зауваження,  десять громадян, які подали найбільше зауважень по роботі органів Чернігівської міської ради отримують по одній мінімальній заробітній платі кожний в кінці року.

- за подані опрацьовані ідеї з повним процесом їх реалізації, які принесуть місту прямий дохід, чи через податки. Мотиваційне заохочення складе 1% від річного доходу від цієї впровадженої  ідеї, виплата автору кожного року довічно.

Додамо, що у разі затвердження проекту Програми виконавчим комітетом, її розглядатимуть депутати міської ради на черговій сесії. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає