П'ятниця, 26 квітня 2024, 01:54
Повна версія сайту
;

У судовій справі Атрошенка відвід судді. Його пов'язують зі свідком?

12:49 17.05.2018    Коментарі  
 

Деснянський районний суд продовжує розгляд справи про можливий конфлікт інтересів, де відповідачем виступає міський голова. 

На черговому засіданні оголосили про відвід судді. Адвокат відповідача подав таке клопотання посилаючись на нові факти, які стали відомі у справі. Зокрема, батько головуючого судді Руслана Григор’єва у 1998 році представляв інтереси Олександра Гашпара під час розгляду його справи у суді.

Руслан Григор’єв, суддя: «Під час розгляду справи про притягнення до кримінальної відповідальності Гашпара Олександра Романовича за частиною 1 статті 86 (розбій) Кримінального кодексу України 60-го року. Є посилання на вирок Деснянського районного суду міста Чернігова від 25.09.98 року».

Йдеться про справу 1998 року, коли до поштового відділення в масці та окулярах вдерся молодик з кухонним ножем і учбовою гранатою, схожою на справжню, і вимагав від поштової операторки інкасаторську сумку з грішми. Його знайшли в підвалі одного з сусідніх будинків. Суд тоді визнав Гашпара винним і виніс вирок – 4 роки позбавлення волі з конфіскацією майна.

Руслан Григор’єв, суддя: «Я, як головуючий у даній справі, підтверджую, що дійсно адвокатом, який представляв інтереси у даній справі Гашпара Олександра Романовича являвся мій близький родич, а саме батько».

Також у клопотанні правозахисника Владислава Атрошенка йшлося про те, що Олександр Гашпар може бути родичем сім’ї Григор’євих. Цю інформацію суддя не підтвердив.

Руслан Григор’єв, суддя: «Він не є родичем. Але я зв’язувався телефоном зі своїм близьким родичем і підтверджено, що мій близький родич в хороших стосунках з родиною Гашпарів, а саме не безпосередньо з ним, а з матір’ю та батьком. Тобто в хороших, добрих стосунках».

Заяву про відвід визнали обґрунтованою, тож наразі справу відправляють у канцелярію для подальшого автоматизованого розподілу іншому судді.

Нагадаємо, підставою для розгляду справи стала заява громадського активіста Олександра Гашпара подана УНЗК. Стосується вона рішення виконкому міської ради від 2 червня 2016 року. Тоді товариству «Сервіс-центр» надали дозвіл на спорудження торгових рядів на центральному ринку, оскільки старі торгові конструкції на орендованій фірмою ділянці згоріли. Олександр Гашпар заявив, що Владислав Атрошенко не повідомив про наявний конфлікт інтересів, адже одним з акціонерів «Сервіс-центру» є його тесть.

Владислав Атрошенко зі звинуваченнями не погоджується, про що він заявив на минулому судовому засіданні.

Міський голова також наголосив, що конфлікту інтересів не було, оскільки рішенням не надавалися жодні преференції: ні фінансові, ні земельні.

Тоді ж у справі заслуховували і свідків. Головний архітектор міста Сергій Калюжний, який і представляв це питання членам виконкому, зокрема заявив, що питання такого типу називають технічними, за них голосують переважно пакетом і без додаткових обговорень, адже вже до того над ними працювала профільна комісія.

На нинішньому засіданні Олександр Гашпар та Владислав Атрошенко були відсутні.

Дату наступного слухання визначать пізніше.

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає