П'ятниця, 19 квітня 2024, 07:16
Повна версія сайту
;

Кількість хворих на кір в області зростає

08:33 18.05.2018    Коментарі  
 

За інформацією Управління охорони здоров’я ОДА, на Чернігівщині з початку року зареєстровано 169 випадків захворювання та підозри на кір. Захворіли жителі Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Ічнянського, Козелецького, Корюківського, Куликівського, Менського, Ніжинського, Носівського, Прилуцького, Ріпкинського, Талалаївського, Сновського та Чернігівського районів, а також міст Ніжина, Прилук та Чернігова. Зокрема із підозрою на цю інфекцію госпіталізовано 139 жителів області. У 37 випадках діагноз підтверджено.

Таку ситуацію лікарі пов’язують із низьким рівнем вакцинації, особливо серед дорослих. Адже з числа захворілих 101 особа не має щеплень проти кору.

— Незважаючи на достатню кількість вакцин та потужну роз’яснювальну роботу щодо шляхів зараження інфекцією та методів профілактики, кір активізується, бо має сприятливі умови для поширення, — зазначила заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Людмила Кривець на засіданні обласного оперативного штабу з протидії інфекції. Вона додала, що наразі в області налічується понад 19 тисяч доз комплексної вакцини від кору, паротиту і краснухи (КПК).

Медики наголошують: на сьогодні вакцинація залишається єдиним методом профілактики інфекції.


Автор: За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації
Коментарів ще немає