Субота, 20 квітня 2024, 05:40
Повна версія сайту
;

Упродовж минулих вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 17 пожеж, під час яких 2 особи загинуло

13:38 21.05.2018    Коментарі  
 

Впродовж минулих вихідних днів на території Чернігівської області виникло 17 пожеж, під час яких 2 особи загинуло. 12  пожеж виникло у житловому секторі громадян, 1 на транспорті та 4 інші. Їх причинами послужило недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів, коротке замикання електромережі, несправність електричної системи автомобіля, необережність громадян у поводженні з вогнем та під час куріння, порушення правил монтажу електроустановок та електромереж.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Так, 20 травня о 07:49 у Чернігові до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу двоквартирного житлового будинку по вул. Комунальна, що в обласному центрі. За викликом до місця події прибуло два відділення 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста. На час прибуття підрозділів в помешканні, де виникло загорання, спостерігалось щільне задимлення і горіння в одній із кімнат, а також існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовану сусідську квартиру. Рятувальники в  апаратах захисту органів дихання та зору в одній з кімнат оселі виявили  тіло 42-річного господаря, без ознак життя. Оперативними діями пожежу о 08:04 було локалізовано, а о 08:34 остаточно ліквідовано.

За попередніми даними причиною трагедії послужила необережність чоловіка під час паління. Скоріш за все  чоловік залишив недопалок, від якого почали тліти домашні речі та згодом зайнялися.  Вогнем знищено матрац, домашні речі, пошкоджено підлогу на площі 1 кв.м та внутрішнє оздоблення кімнати.

Того ж дня о 18:18 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу в одній з квартир на п'ятому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку по вул. Івана Богуна, 40 у м. Чернігові. Загоряння виявила господарка й негайно викликали рятувальників, а також повідомила, що у помешканні може перебувати її батько.

За викликом, до місця події прибуло три відділення пожежно-рятувальних підрозділів міста. Спільними діями вогнеборці о 18:30 локалізували та о 18:35 остаточно ліквідували пожежу. Під час проведення розвідки в одній із кімнат рятувальники виявили обгоріле тіло 64-річного чоловіка.

По факту пожежі проводиться розслідування, причина її виникнення встановлюється.

Загалом до ліквідації зазначених пожеж від підрозділів У ДСНС залучалося 23 чоловіка особового складу та 5 одиниць спеціальної техніки.

Рятувальники У ДСНС України у Чернігівській області застерігають: щоб уникнути пожежі та нещасних випадків й тим самим вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, будьте обережні при поводжені з вогнем та дотримуйтесь правил пожежної безпеки.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає