П'ятниця, 19 квітня 2024, 15:47
Повна версія сайту
;

Мінінфраструктури дало «зелене світло» на купівлю нових тролейбусів для Чернігова

09:18 22.05.2018    Коментарі  
 

Вчора, 21 травня, Міністерство інфраструктури України схвалило шість міських проектів для отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку, з яких один проект – чернігівський.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

Таким чином Чернігів отримає 6 мільйонів євро на оновлення тролейбусного парку.

Після отримання погодження від ЄІБ на фінансування цих підпроектів, кінцеві бенефіціари зможуть розпочати процес підготовки та підписання Субкредитної угоди про передачу коштів та тендерні процедури.

Мінінфраструктури очікує, що тендери за вказаним підпроектам відбудуться до кінця року.

Як повідомлялося раніше, за ці кошти планується купити 40 нових тролейбусів під 2% річних на 22 роки з пільговим періодом перші 2 роки.

За словами заступника міського голови Олександра Ломаки, закупівля нових тролейбусів за кредитні кошти дасть можливість оновити базу тролейбусів на всіх маршрутах, а також запустити два нових, які з'єднають район Рокосовського із залізничним вокзалом (умовно, 2-й маршрут Пухова-Вокзал) та 12-й маршрут - Вокзал-Бобровиця, а також збільшити інтенсивність руху між вокзалом та Масанами на 6-му маршруті. 

Нагадаємо, що наприкінці квітня цього року депутати Чернігівської міської ради надали дозвіл на укладання договору фінансового лізингу з «ПриватБанком» на закупівлю 12 нових тролейбусів КП «Чернігівське тролейбусне управління». Загальна сума договору – 51 мільйон гривень, аванс – 10,2 мільйона гривень, сума фінансування – 40,8 мільйонів гривень.

Строк лізингу – 5 років, а відсоткова ставка - 16 % річних у гривні. Гасити лізингові платежі та відсотки ЧТУ планує щомісячно рівними частинами.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає