Середа, 24 квітня 2024, 12:05
Повна версія сайту
;

Про оздоровлення та відпочинок дітей та молоді Чернігівщини говорили в ефірі Суспільного

09:48 22.05.2018    Коментарі  
 

18 травня в рамках проекту «Звіти Наживо» в ефірі Суспільного мовника “UA: Чернігів” звітувала директорка департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Ніна Лемеш.

У якості експертів до студії були запрошені представники Чернігівських медіа: Ольга Чернякова, кореспондент інформаційного агентства “Час Чернігівський”, Наталія Бушай, головний редактор Чернігівської районної газети “Наш край”, Олександр Назаренко, редактор Менської районної газети “Наше слово”.

Одне з запитань, що прозвучало в ефірі “Звітів Наживо”, стосувалося можливості одночасного отримання путівок на одзоровлення та відпочинок дитини.

“Кожна дитина має право отримати одну пільгову послугу. Це послуга може бути або оздоровча, або відпочинкова. Скориставшись відпочинком у пришкільному таборі, дитина вже не має права на отримання пільгової путівки на оздоровлення від держави. Вона може оздоровлюватися в закладах за рахунок позабюджетних коштів, спонсорських або коштів батьків”, – прокоментувала Ніна Лемеш.

Щодо можливості оздоровлення дитини за кордоном очільниця департаменту відповіла наступне:
“Оздоровлення дітей за кордоном в нашій області реалізується виключно за рахунок благодійних фондів. За рахунок бюджетних коштів, державного бюджету, обласного бюджету і місцевих бюджетів такий відпочинок не відбувається. Ми тісно співпрацюємо із благодійними фондами, це громадські організації, з якими ми вже працюємо навіть не один рік, а десятиліття: “Дитячий фонд Чернігівщини”, Благодійний фонд “Корда”, Міжнародний благодійний фонд “Набат”.

Інші питання ефіру стосувалися готовності таборів до оздоровчого періоду, їх стану безпеки, медичного обслуговання в таборах, можливості оздоровлення дітей з інвалідністю в супроводі батьків, тощо.

Повний випуск програми «Звіти. Наживо» можна переглянути на нашій сторінці – https://www.facebook.com/1536096346513185/


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає