Субота, 11 травня 2024, 05:42
Повна версія сайту
;

У «Десні» прокоментували звинувачення про договірні матчі

15:04 23.05.2018    Коментарі  
 

Обшуків правоохоронці не проводили, звинувачень в участі у договірних матчах не висували: директор футбольного клубу Десна Ігор Ушарук відкидає причетність до схем із організації матчів із фіксованим результатом. Нагадаємо, вчора на спільному брифінгу Нацполіції, генпрокуратури та федерації футболу України оприлюднили  відео. У ньому в договірних матчах звинувачується низка клубів премєр-ліги, першої та другої ліг чемпіонату України. Понад 300 підозрюваних — гравці, тренери, арбітри і президенти клубів. У списку — 35 професійних клубів із 57-ми.

На оприлюдненій карті «причетних до договірних матчів» футбольних клубів є і емблема «Десни».

17 травня 2017 року  Десна у першій лізі приймала на власному полі київський Арсенал. Матч завершився із рахунком 5:1 на користь чернігівської команди. Голова комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України Франческо Баранка тоді висловив підозру, що матч був договірним. Нібито, гравці Арсеналу навмисне пропускали голи, щоб забезпечити необхідний результат для виграшу на футбольному тоталізаторі.

Київський клуб тоді провів власне внутрішнє розслідування і відсторонив за підозрою в здачі матчу шістьох футболістів: воротаря Сергія Сітала, капітана і півзахисника В’ячеслава Турчанова, а також захисників Сергія Семенюка, Олексія Майданевича, Максима Костюченка та Олександра Аксьонова.

Сьогодні у Києві відбудеться ще одна прес-конференція, присвячена масштабній спецоперації з виявлення осіб, причетних до організації та проведення договірних футбольних матчів.

Загалом вона тривала більше року. Департамент захисту економіки, Головним слідчим управління Нацполіції та ГПУ проведено 40 обшуків на території 10 областей.

Сьогодні ж чернігівський футбольний клуб «Десна» проведе перший матч плей-офф за право участі в Українській прем’єр лізі. Суперники біло синіх — 10-а команда елітного дивізіону кропивницька «Зірка». Початок гри о 17:00.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає