Четвер, 28 березня 2024, 11:31
Повна версія сайту
;

Масани, район Кільцевої та центральна частина Чернігова отримають нові детальні плани

13:28 25.05.2018    Коментарі  
 

Мікрорайон Масани та територія житлової забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного отримають нові Детальні плани.

Відповідні проекти рішення виносяться на розгляд депутатів на чергову сесії Чернігівської міської ради.

Як зазначається у пояснювальній записці, Детальний план Масанів був розроблений у 2013 році і термін його реалізації становить 7 років. Розробкою займалася компанія «Портал-М».

«В процесі реалізації Детального плану території та безпосередньої забудови території третього мікрорайону житлового району «Масани» у забудовників та інвесторів виникла необхідність та доцільність внесення змін до планувальної структури території мікрорайону та параметрів його забудови; уточнення розміщення об’єктів житлового будівництва та більш інтенсивного використання перших поверхів житлових будинків для розміщення об’єктів громадського призначення; зменшення поверховості 16-поверхових багатоквартирних житлових будинків тощо»,- йдеться у додатку.

В свою чергу, Детальний план району Кільцевої був розроблений у 2016 році. Його термін реалізації становить 5 років, а розробником також є «Портал-М».

Причини для розроблення проекту містобудівної документації «Внесення змін до Детального плану» такі самі, що й на Масанах.

Додамо, що згідно з додатком, на розробку документації не потрібні будуть кошти з міського бюджету.

Окрім цього, депутатам пропонуватимуть і надати управлінню архітектури та містобудування Чернігівської міської ради дозвіл на розроблення проекту містобудівної документації «Внесення змін до Детального плану центральної частини міста Чернігова».

Він був затверджений у 2005 році.

Як зазначається у пояснювальній записці, за ці роки відбулося дуже багато змін у містобудівному законодавстві та нормах.

«За цей період також відбулися суттєві зміни у соціально-економічному розвитку міста Чернігова, які вплинули на характер його розвитку та призвели до необхідності удосконалення його територіального розвитку і зонування території міста.

Крім того, рішеннями міської ради змінено цільове та функціональне призначення окремих земельних ділянок, розташованих в центральній частині міста, яке не в повній мірі відповідає положенням Детального плану центру.

З метою врахуванням інтересів органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та мешканців міста виникла необхідність та доцільність зміни функціонального призначення та відмови від будівництва окремих об’єктів, передбачених Детальним планом центру (неодноразові звернення протягом останніх десяти років мешканців житлових будинків по вул. Гетьмана Полуботка, 36 та 36а та депутатів міської ради щодо знесення цих будинків та зміни цільового призначення земельних ділянок під ними; будівництво комплексного спортивного центру замість співочого поля по вул. Пушкіна, 1; протести мешканців прилеглих житлових будинків проти будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. П’ятницькій, 49а та інше)»,- йдеться у пояснювальній записці.

Таким чином, оновлення містобудівної документації передбачає актуалізацію картографо-геодезичної основи; перенесення з паперових носіїв у векторну цифрову форму та приведення містобудівної документації у відповідність із вимогами законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

Виконання цього проекту також не потребує коштів міського бюджету.

Нагадаємо, що лише у кінці травня минулого року міська рада оприлюднила Детальний план центральної частини міста. Як відомо, до міської ради не раз зверталися із проханням оприлюднити Детальний план. Зокрема, на цьому наголошувала представник уповноваженого з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Ірина Кушнір.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає