Четвер, 25 квітня 2024, 20:53
Повна версія сайту
;

Чернігівщина - одна з лідерів реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

16:27 25.05.2018    Коментарі  
 

Під час наради-семінару «Механізми ефективної реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні», яка відбулася 25 травня у м. Києві, ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» презентувала результати відповідного дослідження.

Керівник проекту Андрій Крупник представив інформацію про хід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в регіонах України. Аналіз було проведено Асоціацією спільно з регіональними експертами всеукраїнської коаліції. У Чернігівській області партнером Асоціації у здійсненні громадського супроводу Національної стратегії є ГО Центр «Доброчин» на чолі з Наталією Дрозд, яка є регіональним експертом у даному проекті.

За результатами дослідження Чернігівщина загалом – одна з лідерів реалізації Національної стратегії. Зокрема, за оцінкою виконання регіональних Програм сприяння розвитку громадянського суспільства Чернігівська область посіла 5 місце (79%). Відзначена активність Координаційної ради при Чернігівській ОДА (5 засідань за рік). Також оцінена наповненість офіційного сайту – 6 місце з 76 балами розділили Кіровоградська та Чернігівська облдержадміністрації.

Також на заході були представлені результати опитування представників влади та громадськості щодо факторів, що стримують і що стимулюють процеси розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні.

Учасники заходу обговорили, як налагодити ефективну роботу регіональних Коордрад, підрозділів ОДА по комунікаціях, удосконалити нормативно-методичне забезпечення розвитку громадянського суспільства, та представили пропозиції щодо реалізації стратегії.

У заході взяли участь представники обласних державних адміністрацій, облрад, експерти, представники Координаційних рад сприяння розвитку громадянського суспільства з Київської, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей і міста Києва.

Громадський супровід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні здійснюється у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає