П'ятниця, 29 березня 2024, 08:28
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: Детальні плани, тролейбуси та туристичний центр

15:30 31.05.2018    Коментарі  
 

На сьогодні, 31 травня, було заплановане проведення чергової сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося майже 30 питань порядку денного.

Серед питань – Програма боротьби з онкологічними захворюваннями. На їх виконання заплановано витратити 28 мільйонів гривень.

Також, передбачається затвердити Програму щодо поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів міста. На Програму передбачаються видатки у сумі 52,5 мільйонів гривень.

Крім того, депутатам пропонується розглянути питання про створення комунальної установи «Туристичний інформаційний центр» та розробку Детальних планів центральної частини міста, Масанів та району вулиці Кільцева.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

15:30 Сесія офіційно закінчилася.

15:10 Розглядаються депутатські звернення.

15:05 Депутатам запропонували питання про звернення до Міністерства щодо запуску потягу Чернігів-Гомель та у зворотному напрямку.

Питання було включене до порядку денного, його підтримало 33 депутати. 

15:00 Депутати перейшли до розгляду питання Про звернення Чернігівської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Премʼєр-міністра України щодо забезпечення належного фінансування медичної галузі у період реформування. Рішення прийняте.

Також, було підтримано питання Про звернення Чернігівської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Премʼєр-міністра України щодо забезпечення належного фінансування медичної галузі у період реформування.

13:40 Чернігівська міська влада вчора, 30 травня, підписала із підприємцями меморандум щодо подальшої долі кіосків на зупинкових комплексах міста.

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Ломако, під час чергової сесії ради.

За його словами, протягом двох років планується демонтаж 120 кіосків. Половину з них демонтують вже в цьому році, іншу половину у наступному.

У той же час, за словами Ломаки, до 40 торгових місць залишаться, але вони розташовані на окраїні міста і підприємці пообіцяли тримати їх у належному стані.

12:15 Депутати розглядають земельні питання.

11:35 Депутати перейшли до розгляду низки бюджетних питань.

11:30 Депутатами розглядається питання Про підтримку участі комунального підприємства "Чернігівське тролейбусне управління" Чернігівської міської ради у проекті "Міський громадський транспорт України".  

Питання прийняли без обговрення. 33 депутати проголосували "за".

Ще одне питання по ЧТУ розглядають депутати. Атрошенко пояснив, навіщо Чернігів погоджується на підписання документ з лізингу у «ПриватБанку».

Атрошенко зазначив, що місто рухається двома шляхами. І якщо місто отримає кредитні кошти від ЄІБ з чітким поясненням щодо відсоткової ставки, Атрошенко публічно заявив, що не підпише договір із «ПриватБанком».

11:25 Питання Про викуп земельних ділянок для суспільних потреб було прийняте без обговорення.

10:50 Перейшли до розгляду дискусійного питання Про створення комунальної установи «Туристичний інформаційний центр» Чернігівської міської ради. 

Депутати цікавилися, чи взагалі доцільно створювати туристичний центр у Чернігові. Виступаючий зазначив, що відсутність туристичного центру показник не туристичного міста.

Депутати також намагаються зрозуміти, у скільки коштів цей центр стане міському бюджету.

Багато виступаючих депутатів підтримали створення туристичного центру, адже це перший крок до промоції міста і залучення великої кількості туристів.

«Є пропозиція дати можливість працівникам управління культури здійснити сміливий намір. Як це буде з рештою абсолютно неефективним, знайдемо приміщенню інше призначення»,- зазначив Атрошенко.

«За» проголосувало 33 депутати, рішення було прийняте.

10:50 Депутати розглядають питання Про уточнення назв вулиць міста. Атрошенко зазначив, що на сьогодні вже уточнені всі розміри і вид табличок на будинки із назвами вулиць.

Питання прийняте без обговорень.

10:45 Депутати перейшли до розгляду питань щодо розробки Детальних планів центральної частини міста, Масанів та району вулиці Кільцевої. У жодної з комісій не було зауважень.

Депутат Віктор Бистров нагадав, що у Детальному плані необхідно передбачити будівництво підземного чи надземного переходу у районі вулиці Кільцевої.

10:40 Ще низку питань порядку денного щодо змін о діючих Програм у місті були прийняті без обговорення.

10:35 Без обговорень було підтримане питання Про внесення змін до рішення міської ради від 27 жовтня 2016 року №12/VII-11 «Про Програму профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки у місті Чернігові».

Також, без обговорень було прийняте питання Про Програму поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти м. Чернігова на 2019-2023 роки. 

Питання Про внесення змін до Програми відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді  м. Чернігова на 2016–2019 роки також було прийняте без обговорень.

10:10 Депутати перейшли до розгляду питання Про Програму боротьби з онкологічними захворюваннями у місті Чернігові на 2018-2021 роки.

Начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар зазначив, що вони в управлінні обрахували вартість апаратів у лікарні, а саме мамографів. Ці апарати будуть закупати у лікарні та поліклініки міста.

З урахуванням запропонованих правок рішення було прийняте.

10:05 Атрошенко зазначив, що терміново необхідно змінити Регламент у питанні реєстрації виступаючих.

Депутати перейшли о затвердження порядку денного.

Одна з комісій запропонувала зняти питання Про створення комунальної установи «Туристичний інформаційний центр» Чернігівської міської ради. Питання залишається в порядку денному.

Чотири постійні комісії запропонували включити до порядку денного питання щодо надання дозволу ЧТУ на укладання договору щодо фінансового лізингу. Питання було включене до прядку денного.

З усіма змінами та доповненнями порядок денний був затверджений.

9:30 Перед депутатами виступають «соціалісти».

Також перед присутніми виступають батьки школи №10. Вони зазначили, що є проблема із фінансування, хоча і кошти були виділені, використовувати їх не можна.

9:20 Сесія розпочинається, письмово зареєструвалося 35 депутатів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає