Субота, 20 квітня 2024, 13:34
Повна версія сайту
;

Посадовців підозрюють у корупційних порушеннях під час реконструкції Чернігівської районної лікарні

13:19 05.06.2018    Коментарі  
 

Під процесуальним керівництво Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення ряду кримінальних правопорушення з ознаками корупції під час виконання будівельних робіт по проекту «Реконструкція системи тепло забезпечення Комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради, проведених за результатами, оголошеного лікувальним закладом тендеру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури м.Чернігова.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадова особа Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації виконуючи адміністративно-господарські обов’язки, в ході виконання робіт з технічного нагляду, під час огляду та оцінки обсягів, якості фактично виконаних підрядною організації будівельних робіт по об'єкту, їх відповідності  проектно-кошторисній документації,  діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, в інтересах підрядної організації, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, достовірно знаючи про невідповідність обсягів виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації, умисно вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про те, що будівельні роботи виконані в повному обсязі.

Внаслідок вищевказаних дій спричинено тяжкі наслідки державним інтересам, які виразились в спричиненні державі в особі Чернігівської обласної державної адміністрації збитків в розмірі 459 508, 54 грн.

За результатами досудового розслідування посадовцю Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації Чернігівською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.1 ст. 366 КК України, а посадовцю юридичної особи - підрядника повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України.

Довідково: за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, - караються позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає