П'ятниця, 29 березня 2024, 15:11
Повна версія сайту
;

Підприємства Чернігівщини представили свою продукцію на «АГРО-2018»

09:59 07.06.2018    Коментарі  
 

У Національному комплексі «Експоцентр України» в Києві відучора розгорнулася чотириденна ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2018», яка є найбільшою в Україні та Східній Європі.

Ця виставка є ефективною платформою для презентацій новинок у всіх сферах АПК України, пошуку шляхів вдосконалення виробництва та впровадження інновацій. Цей масштабний захід – можливість налагодження співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також унікальна нагода для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками.

Тут приділяється значна увага новинкам сільськогосподарської техніки та устаткуванню, високопродуктивним породам свійських тварин, сучасним агротехнологіям для всіх галузей сільського господарства.

В урочистому відкритті «АГРО-2018» взяв участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він зазначив:

– Те, що кожного року роблять наші аграрії, розвиваючи нашу країну, є надзвичайно важливим. Майже п’ята частина всього, що виробляє Україна, має відношення до агропромислового комплексу. Тому нові технології, техніка, механізми створення більшої продуктивності, нарощування поголів’я робить нашу країну сильнішою. І тому наше завдання залишається незмінним – збільшувати підтримку і допомагати нашим аграріям бути успішними. Сильний фермер, сильна Україна, сильна Держава.

До заходу долучилися заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур та директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Юрій Ткалич.

Цьогоріч на «Агро-2018» Чернігівську область потужно представили провідні місцеві підприємства, які впроваджують інноваційні технології, постійно розширюють асортимент продукції та виробляють експортноорієнтовану продукцію.

Так, свої напрацювання презентували Чернігівське відділення «САН ІН БЕВ Україна», ДП «Левона-С» ПП «Левона», Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», Торговий дім «Рига хліб», Чернігівській хлібзавод-2, ПАТ «Куликівське молоко», ТОВ «Сідко Україна»; ПБП «Вимал». Окрім презентацій, учасникам виставки пропонувалася й дегустація продукції – напоїв, молочних, кондитерських, крохмальних, хлібобулочних виробів.

Відвідувачі також мали можливість ознайомитися з експозицією брендової продукції з фірмовими назвами, пов’язаними з географією області: пиво «Чернігівське», «Сокиринські меди», ТМ «Ніжин».

Виставку органічної продукції підготували «Агро Люкс» (овочеві, молочні продукти), «Золотий пармен» (соки), «Етнопродукт» (молочні продукти). ТОВ «Агрікор-Холдинг» та племінний завод з розведення червоно-рябої молочної породи – ПСП «Пісківське» на відкритому демонстраційному майданчику організували показ племінної худоби.

– Чернігівщина – аграрно потужний регіон. І цього року підприємства області досить широко представили свою продукцію. Нам є що презентувати, є чим ділитися. Ми відкриті до співпраці й, безперечно, зацікавлені в надходженні інвестицій у наші сільгосппідприємства. Сподіваємося, що сьогоднішній захід зацікавить бізнес-партнерів, у тому числі й з інших країн, – зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Юрій Ткалич і додав, що керівництво області докладає зусиль, аби Чернігівщина була інвестиційно привабливою.

Нагадаємо, що за темпом приросту прямих іноземних інвестицій – плюс 342,6 мільйона доларів США за два останні роки – Чернігівська область лідирує в Україні. При чому в сільське господарство спрямовується майже половина всіх капіталовкладень. Так, капітальні інвестиції у сферу АПК дозволили Чернігівщині у 2017 році посісти 4 місце в Україні по поголів’ю великої рогатої худоби та 6 місце за динамікою виробництва сільгосппродукції. Минулого року зібрано рекордний врожай зернових культур – більше 4 мільйонів тонн.

Тож участь в «АГРО-2018» – реальна перспектива налагодити ділові контакти для подальшого розвитку агропромислового сектору.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає