П'ятниця, 29 березня 2024, 13:42
Повна версія сайту
;

У Борзні вихователі дитсадків 2 місяці не отримують зарплату

08:49 08.06.2018    Коментарі  
 

Два місяці без зарплатні. Чому  — вихователі дитячих садочків з Борзни сьогодні прийшли з’ясовувати до міської та районної рад. Протягом двох років їм постійно затримують виплати. За квітень та травень працівники дитсадків не отримали ні копійки, через брак коштів у бюджетах обох рад.

7 червня. Будівля Борзнянської міської ради. Вихователі та батьки зібралися аби з’ясувати подальшу долю міських дитячих садочків. Працівники установ не отримували зарплатні два місяці.

Дитячі садочки Борзни фактично знаходяться на балансі міської ради, але з 2015 року утримуються коштом районного бюджету. Цього року грошей виділили недостатньо. Станом на 1 червня борг по зарплатні, комуналці та за продукти харчування перевищив 1 мільйон 200 тисяч гривень.

З вимогою негайно дати гроші пішли до голови Районної адміністрації. Тут кажуть, мінімальне обов’язкове фінансування — 6 мільйонів 300 тисяч гривень на рік — виділили. Решту — просять шукати у казні міста.

За словами ж міського голови, гроші з міського бюджету на утримання дитсадків виділяти не можуть. Це — інша стаття витрат.

Після чотирьохгодинної дискусії вирішили створити комісію при райдержадміністрації, яка врегулює процедурні колізії. Засідати вона має вже завтра. Вихователі , якщо в найближчі дні не отримають зарплатні, обіцяють перекрити міжнародну трасу М-02.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає